Συνάντηση υπουργών Περιβάλλοντος Βουλγαρίας και Β. Μακεδονίας

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας Νένο Ντιμόφ συναντήθηκε στα Σκόπια με τον νέο υπουργό Περιβάλλοντος και Σχεδιασμού της Βόρειας Μακεδονίας Νασέρ Νουρεντίνι (Naser Nuredini) και συζήτησαν την εφαρμογή της Συμφωνίας Συνεργασίας στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος και των υδάτων μεταξύ των υπουργείων τους, η οποία υπεγράφη στη Σόφια, στις 11 Απριλίου 2019.

Οι δυο πλευρές αναφέρθηκαν στις μελλοντικές ενέργειες για την εφαρμογή της συμφωνίας. Συμφώνησαν ότι η κοινή επιτροπή για τη συνεργασία στον τομέα του Περιβάλλοντος και των Υδάτων θα συνεδριάσει τον Οκτώβριο και θα συζητηθούν σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων συγκεκριμένες δραστηριότητες που αποσκοπούν στην προστασία της φύσης, στη διαχείριση των υδάτων και των αποβλήτων και στην προστασία του εδάφους.

propoli

“Η συνεργασία γειτονικών χωρών για την προστασία του περιβάλλοντος και των υδάτων στην περιοχή θα συμβάλλει στην αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων, στην οικονομική ανάπτυξη και στη διασφάλιση ενός υγιούς περιβάλλοντος για τους πολίτες των δύο χωρών”, δήλωσε ο κ. Ντιμόφ .

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading