Συνάντηση Χριστοδουλίδη με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ για την Αν. Μεσόγειο

Με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών ο οποίος είναι αρμόδιος για ενεργειακά ζητήματα, Φράνσις Φάννον, συναντήθηκε σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της επίσημης περιοδείας του στη χώρα.

propoli

Οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν για τόσο για τα ενεργειακά ζητήματα, όσο και για τις ενεργειακές προοπτικές στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι δύο πλευρές εστίασαν στους νέους δρόμους που ανοίγουν οι εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας για την οικονομική ανάπτυξη και ευημερία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και στην Ευρώπη. Από την πλευρά του, ο Φάννον επανέλαβε την πάγια αμερικανική θέση που στηρίζει το κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου να ερευνά και να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς της πόρους που βρίσκονται εντός της ΑΟΖ της.

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, αναμένεται να μεταβεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ όπου θα συναντηθεί με τον αρμόδιο για ευρωπαϊκές υποθέσεις υφυπουργό Εξωτερικών, Γουές Μίτσελ, ενώ στην συνέχεια θα συναντηθεί και με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Loading