Συνελήφθη ο δράστης που «σόκαρε» τη Γαλλία με τη σεξιστική του επίθεση

Συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας, ο δράστης ο οποίος επιτέθηκε δημόσια ενώπιον ολόκληρης καφετέριας σε νεαρή κοπέλα, αφού εκείνη του απάντησε στα σεξιστικά σχόλια που της είχε απευθύνει.

propoli

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη υπόθεση έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο μέσα από το Facebook, όταν η νεαρή φοιτήτρια η οποία δέχθηκε την επίθεση, ανέβασε το σχετικό οπτικό υλικό στον προσωπικό της λογαριασμό που διατηρεί στη πλατφόρμα.

Στο βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στις 25 Ιουλίου, διακρίνεται η 22χρονη Μαρί Λαγκέρ να λέει ότι ένας άντρας της απευθύνθηκε με πολύ ταπεινωτικό και προκλητικό τρόπο σφυρίζοντάς της, κάνοντας άσχημα σχόλια, βγάζοντας προκλητικά την γλώσσα του, την ώρα που επέστρεφε σπίτι της το προηγούμενο βράδυ, στο Παρίσι.

«Τότε του είπα άντε ξεκουμπίσου και συνέχισα το δρόμο μου γιατί δεν ανέχομαι τέτοιου είδους συμπεριφορές. Δεν μπορώ να σιωπώ και δεν πρέπει πλέον να παραμένουμε σιωπηλοί» ανέφερε η νεαρή φοιτήτρια.

Αυτό όμως φαίνεται πως δεν άρεσε καθόλου στον άντρα ο οποίος την ακολούθησε και άρχισε να την χτυπάει στο πρόσωπο στη μέση του δρόμου, μπροστά σε δεκάδες μάρτυρες.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της αστυνομίας, ανέφερε στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, πως ο άνδρας, που συνελήφθη την ώρα που έβγαινε από μία ψυχιατρική κλινική «αντιστοιχεί στην περιγραφή του αναζητούμενου ύποπτου».

Ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση, στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε στα τέλη Ιουλίου για πράξεις που περιγράφονται ως «σεξουαλική παρενόχληση» και «ένοπλη βία», ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και η διαδικασία αναγνώρισής του από το θύμα.

Loading