φωτογραφια αρχειου

Συρία: Νέες αεροπορικές επιδρομές στην Ιντλίμπ

Αεροπορικές επιδρομές έπληξαν τμήματα της επαρχίας Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, το τελευταίο μεγάλο προπύργιο των ανταρτών στη χώρα.

propoli

Σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση και μια υπηρεσία διάσωσης, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Βρετανία, ανέφερε πως πολεμικά αεροσκάφη, τα οποία πιστεύει πως ήταν ρωσικά, έπληξαν τη νότια ύπαιθρο της Ιντλίμπ και ένα χωριό στην κοντινή επαρχία Χάμα.

Η Πολιτική Άμυνα, μια υπηρεσία έκτακτης ανάγκης που λειτουργεί σε περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες, ανέφερε πως οι αεροπορικές επιδρομές προκάλεσαν ζημιές στο κέντρο της, στο χωριό Αλ Ταμανάα στην Ιντλίμπ.

Η επιβεβαίωση

Χθες, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ επιβεβαίωσε ότι στις 4 Σεπτεμβρίου, «τέσσερα αεροπλάνα του ρωσικού στρατού προχώρησαν από τη βάση του Χμέιμιμ σε πλήγματα εναντίον στόχων της τρομοκρατικής οργάνωσης Τζαμπάτ αλ Νόσρα» (Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, αποτελείται από μέλη του πρώην κλάδου της Αλ Κάιντα στη Συρία).

Οι ΗΠΑ έχουν διαμηνύσει στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ και τους συμμάχους του, τη Ρωσία και το Ιράν, ότι δεν πρέπει να επιτεθούν στην Ιντλίμπ. Έχουν μάλιστα ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την κατάσταση στην Ιντλίμπ της Συρίας.

Σύμφωνα με την πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι, η πλειοψηφία των κρατών- μελών τάσσεται υπέρ μιας τέτοιας συνάντησης, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Loading