Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τις ΗΠΑ

Πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει ήδη η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τις ΗΠΑ. Τα περισσότερα από τα προβλήματα αυτά, εντοπίζονται κυρίως στις αεροπορικές πτήσεις, ενώ τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν με χιονοπτώσεις σε ορισμένες περιοχές και έντονες βροχοπτώσεις σε άλλες, όπως τουλάχιστον προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

propoli

Να σημειωθεί ότι ορισμένες περιοχές των μεσοδυτικών και νοτιοανατολικών Πολιτειών έχουν ήδη υποστεί το πρώτο σφοδρό κύμα της κακοκαιρίας, ενώ βροχές αναμένεται να πλήξουν τις κεντρικές ΗΠΑ, το Σαββατοκύριακο.

Επίσης ειδοποιήσεις έχουν εκδοθεί για ισχυρούς ανέμους και χιονοθύελλες στο Κάνσας, τη Νεμπράσκα, τη Βόρεια και Νότια Ντακότα, καθώς και τη Μινεσότα.

«Σήμερα το πρωί είχαμε ήδη χιόνι ύψους 6-10 ιντσών (περίπου 25 εκατοστά) σε αυτές τις περιοχές και είναι πιθανόν να πέσει άλλο τόσο χιόνι κατά τη διάρκεια της ημέρας και απόψε το βράδυ» τόνισε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος Μαρκ Τσέρναρντ και πρόσθεσε πως «τα ταξίδια θα είναι πολύ δύσκολα σε αυτές τις περιοχές».

Σ’ ότι αφορά τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ (Τέξας, Λουιζιάνς, Μισισίπι και Αλαμπάμα) αναμένονται σφοδρές βροχοπτώσεις και κίνδυνος αιφνίδιων πλημμυρών.

Η θύελλα ξεκίνησε αργά το βράδυ της Τετάρτης και ως αποτέλεσμα ακυρώθηκαν 509 πτήσεις ενώ παρουσιάστηκαν καθυστερήσεις και προβλήματα σε άλλες 2.300. Μόνο στο διεθνές αεροδρόμιο Φορτ Γουόρθ του Ντάλας στο Τέξας ματαιώθηκαν 320 πτήσεις.

Loading