Σύσταση του υπουργού Brexit στην ΕΕ να αποφύγει τους εκφοβισμούς

Ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit του Ηνωμένου Βασιλείου, προειδοποίησε σήμερα τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να μην προσπαθούν να ασκήσουν πίεση στη χώρα εκφοβίζοντάς την, με τα σενάρια περί εξόδου από το μπλοκ χωρίς συμφωνία.

propoli

«Εάν η μοναδική προσφορά από την ΕΕ απειλεί την ακεραιότητά της Ένωσής μας, τότε δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να αποχωρήσουμε χωρίς μια συμφωνία», δήλωσε ο Ντόμινικ Ράαμπ στο συνέδριο του Συντηρητικού κόμματος στο Μπέρμιγχαμ.

«Αυτό που είναι αδιανόητο είναι αυτή η κυβέρνηση, ή η όποια βρετανική κυβέρνηση, να πέσει θύμα εκφοβισμού στην απειλή για κάποιου είδους οικονομικού εμπάργκο, για να αναγκαστεί να υπογράψει μια μονομερή συμφωνία ενάντια στα συμφέροντα της χώρας μας», δήλωσε ο Ράαμπ.

«Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι, για πολιτικούς λόγους, θα θέλουν να τιμωρήσουν τη Βρετανία με ένα τέτοιο αναίσθητο και αντιπαραγωγικό τρόπο», δήλωσε.

Τέλος, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου την ΕΕ για τον χρόνο ο οποίος λιγοστεύει τονίζοντας ότι  «εάν η ΕΕ θέλει μια συμφωνία, πρέπει να σοβαρευθούν. Και χρειάζεται να το κάνουν τώρα».

Loading