«Τήρηση των δεσμεύσεων για την Υεμένη»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ προειδοποίησε χθες Κυριακή ότι η ειρηνευτική διαδικασία στο σημαντικότερο λιμάνι της Υεμένης «μπορεί να είναι νεκρή εντός εβδομάδων», εάν οι αντιμαχόμενες πλευρές δεν εντείνουν την προσπάθεια να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

propoli

Μια συμφωνία που προέβλεπε την απόσυρση ως την 7η Ιανουαρίου των στρατευμάτων από τη Χοντάιντα, μέσω του λιμένα της οποίας εισέρχεται στη χώρα η ανθρωπιστική βοήθεια από την οποία εξαρτώνται εκατομμύρια άμαχοι αντιμέτωποι με τον λιμό, υπήρχαν ελπίδες πως θα άνοιγε τον δρόμο για να διεξαχθούν ευρύτερες διαπραγματεύσεις, με σκοπό να τερματιστεί ο πόλεμος, η τελευταία φάση του οποίου διαρκεί τέσσερα χρόνια. Αλλά η πρόοδος είναι αργή.

«Έχουμε τώρα μπροστά μας την τελευταία ευκαιρία (να εφαρμοστεί) η ειρηνευτική διαδικασία της Στοκχόλμης», τόνισε ο Χαντ σε ανακοίνωσή του που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Υεμένη. «Η διαδικασία μπορεί να είναι νεκρή εντός εβδομάδων εάν τα δύο μέρη δεν τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έκαναν στη Στοκχόλμη», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Loading