Ταξί της Uber σκότωσε γυναίκα λόγω απενεργοποίησης του αυτόματου φρένου

Ένα μοιραίο τροχαίο δυστύχημα συνέβη πριν από μερικές ημέρες στην Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ένα αυτόνομο ταξί της γνωστής εταιρείας Uber, έπεσε πάνω σε μια γυναίκα αφήνοντάς την νεκρή στο έδαφος, επειδή δεν λειτούργησε το αυτόματο σύστημα φρένων.

propoli

Ο λόγος για την 49χρονη Elaine Herzberg από το Tempe της Αριζόνας, η οποία έχασε την ζωή της, καθώς περπατούσε τη νύχτα στο πεζοδρόμιο, κρατώντας το ποδήλατό της. Η άτυχη γυναίκα φορούσε σκουρόχρωμα ρούχα. Από τις τοξικολογικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη το άψυχο σώμα της, διαπιστώθηκε ότι η ίδια είχε κάνει χρήση μεθαμφεταμίνης και μαριχουάνας.

Τι αναφέρει το πόρισμα του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών

Έρευνα όμως διέταξε για το περιστατικό και το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το πόρισμα, το σύστημα φαίνεται πως λειτούργησε και είδε την γυναίκα, ωστόσο δεν ειδοποίησε τον οδηγό, καθώς δεν είναι σχεδιασμένο για να ειδοποιεί σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η εταιρεία από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να συνεργαστεί με τα δημόσια όργανα, προκειμένου να γίνει πιο ασφαλές το πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης και να αποφασιστούν οι όποιες αλλαγές στο σύστημα, ώστε να εφαρμοστούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Loading