Πήγη φωτ: BBC

Τατζικιστάν: Τέσσερις ποδηλάτες νεκροί από επίθεση τζιχαντιστών

Οι αρχές του Τατζικιστάν έχουν εντοπίσει τέσσερις ποδηλάτες που σκοτώθηκαν την ώρα που έκαναν ποδήλατο στη χώρα, μια επίθεση την ευθύνη της οποίας έχει αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους.

propoli

Όλα τα θύματα είχαν κοινοποιήσει στα προφίλ που διατηρούσαν σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης την παρουσία τους στη χώρα, καθώς επίσης και την αγάπη τους για τις ειδικές διαδρομές με το ποδήλατο.

Ένα ζευγάρι από την Ουάσιγκτον, που εγκατέλειψε τη δουλειά του για να ακολουθήσει αυτές τις διαδρομές με ποδήλατο, έχοντας ταξιδέψει ήδη σε τρεις ηπείρους  βρέθηκε μεταξύ των νεκρών που σκοτώθηκαν στην επίθεση της Κυριακής.

Οι άλλοι δύο, ήταν ένας Ελβετός πολίτης και ένας Ολλανδός υπήκοος.

Το ζευγάρι των αμερικανών Λορέν Γκεογκίγκαν και Τζέι Όστιν, 29 ετών αμφότεροι ταξίδευαν για περισσότερο από έναν χρόνο.

Τον Απρίλιο ο Όστιν έγραψε κατά τη διάρκεια μιας περιήγησης με ποδήλατο στο Μαρόκο: «Υπάρχουν και κακοί άνθρωποι εδώ, αλλά αυτό το φαινόμενο είναι αρκετά σπάνιο. Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι είναι ευγενικοί, μερικές φορές ενδιαφέρουσες προσωπικότητες, μερικές φορές όχι, αλλά ευγενικοί».

Το ζευγάρι είχε ταξιδέψει στην Αφρική και την Ευρώπη πριν πετάξει για το Καζακστάν τον Μάιο. Και ο λόγος αυτού του ταξιδιού ήταν απλός, σύμφωνα με τον Όστιν. «Η ζωή είναι σύντομη και ο κόσμος είναι μεγάλος. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τη νεανικότητά μας και την γυμναστική πριν φύγουμε».

Πηγή: BBC

Loading