Reuters

Ταϊλάνδη: «Ήταν θαύμα που μας βρήκαν»

Με τεράστιο ενδιαφέρον παρακολουθεί ο πλανήτης τη μία και μοναδική συνέντευξη τύπου των 12 παιδιών και του προπονητή τους που σώθηκαν από το σπηλαίο Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη.

propoli

Τα παιδιά εμφανίστηκαν στη συνάντηση τους με τους δημοσιογράφους φορώντας τα ρούχα της ομάδας τους, τους Wild Boars.

«Ήταν θαύμα που μας βρήκαν», ήταν η πρώτη τους δήλωση στην ερώτηση πώς αισθάνθηκαν όταν Βρετανοί δύτες τα εντόπισαν στα άδυτα του σπηλαίου.

Με νερό της βροχής και χωρίς καθόλου τρόφιμα παρέμειναν επί εννέα ημέρες στο σπήλαιο

«Πίναμε νερό μόνο από τους σταλακτίτες», δήλωσε ο 15χρονος Πορντσάι Καμλουάν διευκρινίζοντας ότι επί εννέα ημέρες δεν έτρωγαν τίποτα και έπιναν το νερό της βροχής.

Το μοναδικό αγόρι που μιλούσε Αγγλικά, θυμήθηκε ότι «ο εγκέφαλος τους λειτουργούσε πολύ αργά» όταν τους εντόπισαν.

Εξήγησε ότι τα παιδιά ήταν πολύ πεινασμένα καθώς έως ότου τους εντοπίσουν, τα παιδιά έπιναν μόνο νερό, το οποίο αντλούσαν από τους σταλακτίτες.

Ορισμένα ονειρεύονταν τηγανητό ρύζι για να ξεγελάσουν την πείνα τους. Τα περισσότερα ωστόσο αναζητούσαν μαζί με τον προπονητή τους διέξοδο σκάβοντας.

«Φοβόμουν ότι δεν θα επέστρεφα στο σπίτι μου, ότι θα με μάλωνε η μητέρα μου», είπε ένα άλλο παιδί.

Επιστρέφουν απόψε στα σπίτια τους

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά την έξοδό τους από το νοσοκομείο, ο παρουσιαστής της ανακοίνωσε ότι τα παιδιά μαζί με τον προπονητή τους επιστρέφουν απόψε στα σπίτια τους.

Η δύναμη ή αντίθετα η αδυναμία των παιδιών δεν καθόρισε τη σειρά με την οποία βγήκαν από το σπήλαιο τα 12 παιδιά, είπε ο προπονητής των παιδιών.

Όπως έγινε γνωστό τα περισσότερα από τα 12 μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας που παρέμειναν εγκλωβισμένα μαζί με τον 25χρονο προπονητή τους γνώριζαν κολύμπι.

Άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο, όπως είπε ο προπονητής τους στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Βουδιστές μοναχοί θα χειροτονηθούν τα παιδιά στη μνήμη του δύτη που έχασε τη ζωή του

Σύμφωνα με τον προπονητή τους, τα παιδιά θα χειροτονηθούν βουδιστές μοναχοί στη μνήμη του πρώην δύτη της Επίλεκτης Μονάδας SEAL του Ναυτικού της Ταϊλάνδης ο οποίος έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης.

Loading