Τα Λευκά Κράνη διέφυγαν στην Ιορδανία – Οργισμένη αντίδραση της Δαμασκού

Την οργή της εξέφρασε η Δαμασκός για την απομάκρυνση της ομάδας εθελοντών Λευκά Κράνη από την Συρία προς την Ιορδανία, με την βοήθεια του ισραηλινού στρατού, μέσω των κατεχόμενων περιοχών του Γκολάν.

propoli

Σημειώνεται πως για τη Δαμασκό, η οργάνωση Λευκά Κράνη, αποτελείται από πράκτορες ξένων δυνάμεων που συνεργάζονται με τους Σύρους αντάρτες που δρουν κοντά στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν για την ανατροπή του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι αυτή την ώρα, οι διασώστες που δρουν στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές της Συρίας, και οι οικογένειές τους απομακρύνθηκαν από τη Συρία μέσω των κατεχόμενων από το Ισραήλ, Υψιπέδων του Γκολάν, για να φτάσουν τελικά στην Ιορδανία.

Από την μεριά του το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι προέβη σε αυτή την ενέργεια κατόπιν αιτήματος του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, καθώς υπήρχε φόβος για τη ζωή τους.

Οργισμένη η αντίδραση του συριακού υπουργείου Εξωτερικών

Από την άλλη πλευρά, το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλείται πηγή προσκείμενη στο συριακό υπουργείο Εξωτερικών, η οποία αναφέρει ότι  «δεν αρκούν οι λέξεις για να εκφραστεί η οργή όλων των Σύρων μπροστά σε αυτές τις επονείδιστες συνωμοσίες και αυτή την χωρίς όριο στήριξη που παρέχουν οι δυτικές χώρες, το Ισραήλ και η Ιορδανία στην οργάνωση των Λευκών Κρανών».

Loading