Φωτ. Αρχείου

Τζουζέπε Κόντε: «Δεν έχουμε σχέδιο Β»

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, σε δηλώσεις του προς το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, αποκάλυψε τα επόμενα βήματα της ιταλικής κυβέρνησης, αναφορικά με την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Ιταλία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχέση με τον προϋπολογισμό.

propoli

«Δεν έχουμε κανένα σχέδιο Β. Το ιταλικό σπρεντ δεν θα φτάσει τις 400 μονάδες διότι επαναλάβαμε ότι η Ιταλία δεν θα βγει από το Ευρώ», δήλωσε ο Κόντε.

Σύμφωνα με τον Κόντε «το 2,4% είναι το ανώτατο όριο της σχέσης ελλείμματος-ΑΕΠ. Αν η οικονομική ανάπτυξη θα είναι ισχυρή, το ποσοστό θα είναι χαμηλότερο. Διαφορετικά, θα υπάρξει μείωση των δημοσίων δαπανών». «Δεν παίζουμε σε ρωσική ρουλέτα, δεν παίζουμε με το μέλλον των παιδιών μας», υπογράμμισε επίσης ο Ιταλός αξιωματούχος.

Από την πλευρά του, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, κατέστησε σαφές ότι «μόνον το ιταλικό κοινοβούλιο μπορεί να βελτιώσει τον δημόσιο προϋπολογισμό της χώρας. Είναι μέτρα που στοχεύουν στην ανάπτυξη, στην εργασία και στο δικαίωμα στην σύνταξη και στην υγεία. Ακούμε την γνώμη όλων, αλλά δεν γυρνάμε πίσω».

Loading