Την αντίθεσή του στον προστατευτισμό εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Κίνας

Ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Χου Τσουνχούα εξέφρασε μέσα στην εβδομάδα την αντίθεση της Κίνας στον προστατευτισμό και δεσμεύθηκε να ενώσει δυνάμεις με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) για να διαφυλαχθεί η παγκοσμιοποίηση και το πολυμερές εμπορικό σύστημα.

propoli

Σε συνάντησή του με τον ιδρυτή και εκτελεστικό πρόεδρο του WEF Κλάους Σβαμπ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για τα Κράτη της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), ο Χου δήλωσε ότι με την αναθέρμανση της μονομέρειας και του προστατευτισμού, το διεθνές οικονομικό περιβάλλον παραμένει περίπλοκο παρά τη γενικότερη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Από την πλευρά του, ο Σβαμπ δήλωσε ότι το WEF τάσσεται υπέρ της προώθησης της παγκοσμιοποίησης και της πολυμέρειας και κατά του προστατευτισμού και της μονομέρειας. Το WEF είναι πρόθυμο να συνεχίσει να ενισχύει τη συνεργασία με την Κίνα στην προώθηση της Πρωτοβουλίας «Belt and Road» και της ανάπτυξης που απορρέει από την καινοτομία προκειμένου να συμβάλουν από κοινού στη διατηρήσιμη, ισορροπημένη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, δήλωσε ο Σβαμπ.

Ο Χου παρευρέθηκε στο Ανόι για να παρακολουθήσει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για τα Κράτη της Νοτιοανατολικής Ασίας, που πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 13 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading