Οι Βρυξέλλες θέτουν ως προϋπόθεση για το Brexit την θέσπιση της ΠΟΠ

Αντιμέτωπη με μια νέα προϋπόθεση φαίνεται πως είναι η Βρετανία,  σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων που διεξάγει με την Ευρωπαϊκή Ένωση που αφορούν την διαδικασία αποχώρησής της από το μπλοκ. Οι Βρυξέλλες απαιτούν την θέσπιση νόμου που να προασπίζει την Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης(ΠΟΠ).

propoli

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Guardian, οι Βρυξέλλες απαιτούν από το Λονδίνο να προσθέσει στην εθνική νομοθεσία, ένα μέτρο που θα προστατεύει την ΠΟΠ, άρα και πολλά τρόφιμα από την αντιγραφή, καθώς δεν είναι λίγες οι χώρες της ΕΕ που βασίζονται σε αυτό το μέτρο.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ τόνισε ότι το μέτρο αυτό κρίνεται απαραίτητο για μια συμφωνία για το Brexit, συμπεριλαμβανομένης της μεταβατικής περιόδου διάρκειας 21 μηνών.

Το δημοσίευμα, υποστηρίζει πως διπλωμάτες από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελλάδα, οι οποίες αποτελούν και χώρες οι οποίες βασίζονται στο συγκεκριμένο μέτρο, ασκούν πίεση στις Βρυξέλλες. «Μην υποτιμάτε την ευαισθησία πίσω από τέτοια ζητήματα» τόνισε ο Ευρωπαίος υψηλόβαθμος διπλωμάτης.

Loading