Τον Ιανουάριο η ψηφοφορία για το Brexit

Η βρετανική κυβέρνηση των Συντηρητικών, ανακοίνωσε ότι οι Βρετανοί βουλευτές θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τον Ιανουάριο, οπότε και θα ψηφίσουν επί της συμφωνίας για τους όρους διεξαγωγής της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση, ανακοίνωσε ότι η προγραμματισμένη για την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο σχετικά με το Brexit, θα γίνει μετά την ανάπαυλα της βουλής για την εορταστική περίοδο. Το κοινοβούλιο θα συνεδριάσει στις 7 Ιανουαρίου και η ψηφοφορία θα πρέπει να διεξαχθεί μέχρι τις 21 Ιανουαρίου, καταληκτική ημερομηνία που έχει τεθεί από την βρετανική κυβέρνηση.

Πολλοί βουλευτές ζητούσαν η ψηφοφορία για την συμφωνία του Brexit να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, πριν από τις διακοπές, αλλά τέτοια διαδικασία δεν έχει προβλεφθεί στην ημερήσια διάταξη που δημοσιεύθηκε στο Twitter από την υπουργό αρμόδια για τις σχέσεις με το Κοινοβούλιο Άντρεα Λίντσομ.

Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, απέναντι στην προοπτική συντριπτικής ήττας, ανακοίνωσε την Δευτέρα , την τελευταία στιγμή, την αναβολή της ψηφοφορίας και υποσχέθηκε ότι θα θέσει την συμφωνία υπό την έγκριση των βουλευτών μέχρι τις 21 Ιανουαρίου.

Loading