Η ισπανική δικαιοσύνη καταδίκασε τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ

Το ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας, καταδίκασε σε 4,5 χρόνια φυλάκισης τον πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Ισπανού πολιτικού Ροδρίγο Ράτο, για οικονομικό αδίκημα.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, ο Ράτο κατηγορείται για κακή διαχείριση των εταιρικών πιστωτικών καρτών την περίοδο στην οποία εργαζόταν στην κρατική τράπεζα της Ισπανίας, Bankia.

Ο Ράτο, που διετέλεσε υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας και ήταν μέλος του πρώην κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (PP) προτού γίνει διευθυντής του ΔΝΤ, ήταν πρόεδρος της Bankia από το 2010 και έως πριν από τη διάσωσή της από το κράτος το 2012.

Το 2017, δικαστήριο έκρινε πως ήταν υπεύθυνος για την επίβλεψη της χρήσης πιστωτικών καρτών και έκρινε ότι θα μπορούσε να είχε σταματήσει την πρακτική αυτή που ακολουθούσαν δεκάδες άλλα υψηλόβαθμα στελέχη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Bankia.

Ο Ράτο είχε ασκήσει έφεση και είχε αρνηθεί ότι έκανε οτιδήποτε επιλήψιμο, υποστηρίζοντας πως τα έξοδα που είχε χρεώσει στην πιστωτική κάρτα της Bankia ήταν νόμιμα.

Loading