Πηγή φωτ: AP

Τορόντο: Η αστυνομία δεν συνδέει τον δράστη της επίθεσης στην ελληνική γειτονιά με το ΙΚ

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Τορόντο, Μάρκ Σόντερς, τόνισε σήμερα σε δηλώσεις του ότι οι αστυνομικοί δεν βρήκαν αποδεικτικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς της οργάνωσης του επονομαζόμενου Ισλαμικού Κράτους, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την δολοφονία δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό 13 στην ελληνική συνοικία της πόλης.

propoli

Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίστηκε ότι ένας από τους «στρατιώτες» του πραγματοποίησε την επίθεση ανταποκρινόμενο στις εκκλήσεις  να στοχεύσει τους πολίτες του συνασπισμού που δημιουργήθηκε υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Ο Σόντερς δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι της αστυνομίας θα συνεχίσουν να ερευνούν κάθε στοιχείο, συμπεριλαμβανομένων και των συνεντεύξεων που έχουν δοθεί για την ψυχική υγεία του νεκρού δράστη Φαιζάλ Χουσείν.

Ωστόσο τόνισε ότι «στην παρούσα φάση δεν έχουμε καμιά απόδειξη που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς του ΙΚ», ενώ ο Ομοσπονδιακός υπουργός Δημοσίας Τάξης, Ραλφ Γκουντέιλ συμπλήρωσε πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια μετά την επίθεση.

Ο Χουσείν πέθανε μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς. Η οικογένεια του δήλωσε ότι υπέφερε από δια βίου «σοβαρές διαταραχές ψυχικής υγείας» συμπεριλαμβανομένης της ψύχωσης και της κατάθλιψης, χωρίς να έχει ανταποκριθεί σε πολλές θεραπευτικές προσεγγίσεις και τις φαρμακευτικές αγωγές που ακολούθησε.

Οι μαζικοί πυροβολισμοί στην ελληνική γειτονιά του Τορόντο, έπληξε ανθρώπους σε μια φυσιολογικά ασφαλή πόλη, η οποία ήταν ήδη αναστατωμένη από μια επίθεση μόλις πριν από τρεις μήνες, όταν ένα φορτηγό παρέσυρε πεζούς σε έναν πεζόδρομο στο κέντρο της πόλης, σκοτώνοντας 10 άτομα και τραυματίζοντας  άλλους 14.

Πηγή: Associated Press

Loading