φωτ. αρχείου

Τουλάχιστον 13 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους ενώ άλλοι 30 νοσηλεύονται, έπειτα από επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε προεκλογική συγκέντρωση στην επαρχία Ναγκαχάρ του ανατολικού Αφγανιστάν.

propoli

Ο Αταουλάχ Κογιάνι, ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας, παραχωρώντας δηλώσεις στα διεθνή μέσα ενημέρωσης προειδοποίησε ότι ο αριθμός των ατόμων που έπεσαν νεκροί ύστερα από την επίθεση καμικάζι, μπορεί να ανέβει.

Ο δράστης που πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό, ανατινάχθηκε σε προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου Αμπντούλ Νασίρ Μοχάμεντ. Περίπου 250 άνθρωποι βρίσκονταν στη συγκέντρωση στη συνοικία Κάμα, έξω από την πρωτεύουσα της επαρχίας, την Τζαλαλαμπάντ.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης. Ωστόσο οι ειδικοί εικάζουν ότι πρόκειται για χτύπημα της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, το οποίο κατά το παρελθόν έχει αναλάβει την ευθύνη για μια σειρά από επιθέσεις αυτή τη χρονιά στη Ναγκαχάρ, που συνορεύει με το Πακιστάν, στις οποίες έχουν σκοτωθεί δεκάδες άνθρωποι.

Οι βουλευτικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 20 Οκτωβρίου. Οι εκλογές αυτές θεωρούνται τόσο μια «πρόβα» για τις πιο σημαντικές, προεδρικές εκλογές τον ερχόμενο χρόνο, όσο και μια δοκιμασία για την ικανότητα της κυβέρνησης να παράσχει ασφάλεια. Οι αρχές αναγνωρίζουν ότι η συνεχιζόμενη βία πιθανόν να καθυστερήσει τη διαδικασία αν αποδειχτεί επικίνδυνο για τους ψηφοφόρους να πάνε στα εκλογικά κέντρα.

Loading