Τουλάχιστον 60 νεκροί μετανάστες από ναυάγιο στα ανοιχτά της Λιβύης

Τουλάχιστον 60 είναι οι νεκροί από το ναυάγιο ενός φουσκωτού που μετέφερε μετανάστες και το οποίο έλαβε χώρα μέσα στην εβδομάδα ανοιχτά της Λιβύης, σύμφωνα με τις μαρτυρίες που επικαλούνται ανθρωπιστικές οργανώσεις.

propoli

Στο σημείο του ναυαγίου έσπευσε το πλοίο Diciotti της ιταλικής ακτοφυλακής προκειμένου να διασώσει του επιβαίνοντες, ενώ εν συνεχεία τους μετέφερε στο λιμάνι του Ποτσάλο της Σικελίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν στις αρχές οι εθελοντές της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Γιατροί για τα ανθρώπινα δικαιώματα» (Medu), οι οποίοι συγκέντρωσαν μαρτυρίες των διασωθέντων, σύμφωνα με τις οποίες στη βάρκα επέβαιναν συνολικά 117 άτομα, εκ των οποίων οι 40 σώθηκαν ενώ οι υπόλοιποι 70 αγνοούνται.

Παρόμοια είναι όμως τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει μέσα από καταθέσεις και η οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» (MSF), σύμφωνα με τις οποίες ο συνολικός αριθμός των ατόμων που αγνοούνται αγγίζει τα 60 άτομα.

Πάντως μέχρι αυτή την ώρα, οι αριθμοί αυτοί δεν έχουν επιβεβαιωθεί από εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες που βρίσκονταν στο σημείο την ώρα που έφτασε το ιταλικό σκάφος το οποίο μετέφερε συνολικά 500 μετανάστες που σώθηκαν σε διάφορες επιχειρήσεις στη θάλασσα. Οι 40 διασώθηκαν από ένα αμερικανικό πλοίο, το Trenton, το πλήρωμα του οποίου περισυνέλεξε επίσης 12 πτώματα.

Loading