Η Τουρκία στέλνει και δεύτερο πλοίο στην αν. Μεσόγειο!

Και δεύτερο ερευνητικό πλοίο στην ανατολική Μεσόγειο στέλνει η Τουρκία, μετά τον «Πορθητή»! Τη σχετική είδηση επιβεβαίωσε επισήμως ο γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και υπουργός Οικονομικών της γειτονικής χώρας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

propoli

«Η Μεσόγειος δεν είναι η λίμνη του πατέρα κανενός, έχουμε κι εμείς χωρικά ύδατα και πρέπει να δώσουμε τον αγώνα μας μέχρι τέλους», τόνισε μεταξύ άλλων στο CNN Turk.

«Έχει ήδη αναπτυχθεί ο “Πορθητής” και σύντομα ξεκινά και το “Γιαβούζ”», πρόσθεσε ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ, επιβεβαιώνοντας τη διάθεση της Τουρκίας να ρίξει κι άλλο λάδι στην ήδη υπάρχουσα φωτιά στην ανατολική Μεσόγειο.

«Στη γεωγραφική μας περιοχή όπου και να κοιτάξουμε το τελευταίο διάστημα γίνονται συνεχώς νέες ανακαλύψεις. Η Τουρκία ακολουθώντας έναν διαφορετικό δρόμο θα πρέπει να συμμετάσχει στη διαδικασία. Δημιουργώντας μία ομάδα με δικά μας πλοία, με δικούς μας μηχανικούς, ειδικούς και ανθρώπους ξεκινήσαμε μόνοι μας μέσα στα δικά μας χωρικά ύδατα δικές μας εξορύξεις», συμπλήρωσε ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών.

Αναφορές στα… δικαιώματα του ψευδοκράτους

«Έχει και η ‘τδβκ’ (σ.σ. η παρανόμως αυτοαποκαλούμενη Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου) χωρικά ύδατα, υπάρχει ένα ‘κράτος’ εκεί. Η Τουρκία έχει επιδείξει ισχυρή βούληση για τη βόρειο Κύπρο», ανέφερε σε άλλο σημείο ο γαμπρός του Ερντογάν και πρόσθεσε:

«Πρέπει να δώσουμε αυτό τον αγώνα στα δικά μας χωρικά ύδατα μέχρι τέλους. Ο Πορθητής μας έχει κινητοποιηθεί, αυτές τις μέρες θα κινητοποιηθεί και το γεωτρύπανο μας Γιαβούζ. Βασιζόμενος στις επιστημονικές πραγματικότητες το λέω πολύ καθαρά, στην Τουρκία του 2020 θα ακούσουμε πολύ ευχάριστα νέα στο θέμα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, ειδικά στις έρευνες σε θάλασσα και ξηρά. Θέλω αυτό να το γνωρίζουν τα 82 εκατομμύρια πολίτες μας. Η Τουρκία έκανε πολύ σωστά βήματα, γιατί ενοχλείστε; Η εμπειρία της τουρκικής κοινότητας την οδήγησε σε πολύ καλύτερο επίπεδο αντίληψης. Είναι σημαντικό να κερδηθεί η φιλία της Τουρκίας. Η ανατολική Μεσόγειος είναι πολύ σημαντική για την Τουρκία. Είναι απαράδεκτο να μας κάνουν υποδείξεις».

Loading