Τουρκικά λύκεια στη Γαλλία… επιθυμεί ο Ερντογάν

Το άνοιγμα τουρκικών λυκείων στη Γαλλία αποτελεί το νέο… στόχο του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις γαλλικών ΜΜΕ.

propoli

Σύμφωνα με το περιοδικό «Le Point», αντιπροσωπεία Τούρκων αξιωματούχων θα επισκεφθεί τη Γαλλία στα τέλη του τρέχοντος μήνα, προκειμένου να ασκήσει πιέσεις για έγκριση του αιτήματος δημιουργίας τουρκικών λυκείων.

Η εφημερίδα «Le Figaro», από την πλευρά της, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν δεν έχει σχολιάσει το σχετικό δημοσίευμα.

Σημειώνουμε ότι το τουρκικό υπουργείο Παιδείας θεωρεί καθήκον του να διδάσκεται με δίκαιο τρόπο η έννοια του «τζιχάντ», διευκρινίζοντας ότι δεν αναφέρεται στον «ιερό πόλεμο» αλλά στο «καλό τζιχάντ», που αφορά την «αγάπη της πατρίδας»./

Μάλιστα, προσθέτει το «Le Point», δεν είναι λίγες οι φορές που αξιωματούχοι της Τουρκίας έχουν επισκεφθεί τους διευθυντές γαλλικών σχολείων στη γειτονική χώρα, προκειμένου «να αμφισβητήσουν το νομικό καθεστώς σχετικά με την εκπαίδευση των Τούρκων μαθητών σε αυτά τα ιδρύματα».

Δείτε επίσης: Κέρδισε τη διεξαγωγή νέων εκλογών ο Ερντογάν

Loading