Πηγή φωτ: AP

Τους 216 φτάνουν οι νεκροί από τις καταστροφικές επιθέσεις στη Συρία

Οι θάνατοι από τις συντονισμένες επιθέσεις μαχητών του φερόμενου ως Ισλαμικού Κράτους σε μια συνήθως ειρηνική νότια πόλη της Συρίας και στη γύρω ύπαιθρο, ανήλθαν στους 216, όπως τόνισε σήμερα τοπικός υπάλληλος υγείας, στις βιαιότερες συγκρούσεις που έπληξαν την περιοχή, από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στη χώρα.

propoli

Μαζικές κηδείες πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Σουγουαΐντα, μια ημέρα μετά το κύμα επιθέσεων που άρχισαν τις πρώτες πρωινές ώρες και διήρκεσαν για ώρες. Η πόλη έπεσε θύμα αρκετών βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας, συμπεριλαμβανομένης και μιας πολυσύχναστης αγοράς λαχανικών που καταστράφηκε εντελώς.

Επίσης οι μαχητές επιτέθηκαν και σε ορισμένα χωριά στα βορειοανατολικά της επαρχίας, που ονομάζεται επίσης Σουγουαΐντα, όπου οι τοπικοί πολιτοφύλακες και κάτοικοι πήραν τα όπλα για να πολεμήσουν τις δυνάμεις του ISIS.

Το Συριακό Παρατηρητήριο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Βρετανία, ανέβασε τον αριθμό των θυμάτων στους 246, συμπεριλαμβανομένων και 111 μελών της πολιτοφυλακής που πολέμησαν τις δυνάμεις του ΙΚ. Τουλάχιστον 135 άμαχοι βρίσκονται μεταξύ των νεκρών, όπως τόνισε το παρατηρητήριο.

Ο Χασάν Ομάρα, κυβερνητικός υγειονομικός υπάλληλος στην επαρχία, δήλωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 150 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις και ορισμένοι εξ’ αυτών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μια σελίδα στο Facebook με ακτιβιστές σημείωσε ότι πολλοί από τους νεκρούς πυροβολήθηκαν στο κεφάλι, ενώ το SNN τόνισε ότι οι μαχητές έφτασαν έρποντας στα χωριά μέσα στο σκοτάδι και πυροβόλησαν τους κατοίκους την ώρα που κοιμόντουσαν.

Πηγή: Associated Press

Loading