Ένταση ανάμεσα σε Τούρκους στρατιώτες και Ελληνοκύπριους αγρότες

Ένταση προκλήθηκε σήμερα το πρωί, ανάμεσα σε Ελληνοκύπριους αγρότες και σε Τούρκους στρατιώτες, μέσα στην νεκρή ζώνη στην περιοχή του Σοπάζ στην Επαρχία Λευκωσίας.

propoli

Όλα ξεκίνησαν όταν σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ομάδα Ελληνοκύπριων αγροτών, οι οποίοι διέθεταν σχετική άδεια από το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, εισήλθαν γύρω στις 07:00 το πρωί εντός της νεκράς ζώνης, προκειμένου να προχωρήσουν σε εργασίες.

Στο σημείο, επικράτησε αναστάτωση όταν σύμφωνα οι Τούρκοι στρατιωτικοί, υποστήριξαν ότι οι Ελληνοκύπριοι πλησίασαν επικίνδυνα τα φυλάκιά τους.

Για το συμβάν ειδοποιήθηκαν τα Ηνωμένα Έθνη τα οποία κλήθηκαν να απομακρύνουν τους γεωργούς. Το σκηνικό έντασης με την ανταλλαγή χαρακτηρισμών φαίνεται να επαναλήφθηκε δυο φορές μέσα σε λίγες ώρες.

Οι Ελληνοκύπριοι μετά την απομάκρυνσή τους, επέστρεψαν στην ίδια περιοχή γύρω στις 10:00, για να δημιουργηθεί εκ νέου νέα ένταση, με την κατάσταση και πάλι να εκτονώνεται.

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με το περιστατικό, το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, τονίζει ότι η νεκρή ζώνη είναι έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι γεωργοί έχουν κάθε δικαίωμα να καλλιεργούν την γη τους.

Loading