Φωτό αρχείου

Το πιο καυτό καλοκαίρι στην ιστορία του διένυσε φέτος το Βέλγιο

Το πιο καυτό καλοκαίρι στην ιστορία του φαίνεται πως διανύει το Βέλγιο, σπάζοντας ουσιαστικά το υψηλότερο μέχρι πρότινος ρεκόρ του 2003, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Βασιλικού Ινστιτούτου Μετεωρολογίας (MRI).

propoli

Την Παρασκευή, η επικεφαλής των καιρικών προβλέψεων του  MRI, ανακοίνωσε πως η καταγεγραμμένη μέση θερμοκρασία για τους τρεις μήνες του καλοκαιριού (Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο) του 2003, που θεωρούνταν μέχρι πρότινος ρεκόρ καθώς είχε αγγίξει τους 19,7 βαθμούς Κελσίου, αναμένεται φέτος μετά και την ολοκλήρωση της τελευταίας εβδομάδας του Αυγούστου να ξεπεραστεί, καθώς οι μέχρι τώρα προβλέψει μιλούν για μέση θερμοκρασία της τάξεως των 20 βαθμών Κελσίου.

Οι μετεωρολόγοι εικάζουν όμως ότι πρόκειται για «το πιο καυτό καλοκαίρι από το 1833», χρονιά κατά την οποία ξεκίνησαν οι μετεωρολογικές παρατηρήσεις στο σταθμό των Βρυξελλών Uccle.

Από το καλοκαίρι του 2003 στο Βέλγιο ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν την έκφραση «κύμα ζέστης», φράση άγνωστη μέχρι πρότινος στη χώρα, για καταγεγραμμένες μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 25 βαθμών Κελσίου επί πέντε συνεχόμενες ημέρες «εκ των οποίων οι τρεις με τουλάχιστον 30 βαθμούς».

Loading