Τροχαίο ανάμεσα στις αυτοκινητοπομπές των πρωθυπουργών Βρετανίας και Βελγίου

Ένα σπάνιο περιστατικό συνέβη σήμερα το μεσημέρι, όταν δύο μοτοσικλετιστές της αστυνομίας του Βελγίου τραυματίστηκαν μετά από λάθος εκτίμηση αυτοκινητιστή ο οποίος βρισκόταν στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τη βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι και τον Βέλγο ομόλογό της, Σαρλ Μισέλ.

propoli

Δεν υπάρχει κανένα θέμα, δεν πρόκειται για επίθεση, τόνισε στο πρακτορείο Reuters ο εκπρόσωπος του βέλγου πρωθυπουργού, Σαρλ Μισέλ, μετά το ατύχημα που σημειώθηκε έπειτα από την κατάθεση στεφάνων σε βρετανικό κοιμητήριο με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και πρόσθεσε ότι «ήταν απρόσεκτος ο οδηγός του αυτοκινήτου».

Να σημειωθεί ότι ο αυτοκινητιστής που προκάλεσε το ατύχημα προσπάθησε να κάνει προσπέραση στην αυτοκινητοπομπή, την ώρα που αυτή κινούνταν κοντά στη Μονς, όμως έκανε λάθος υπολογισμό και προσπάθησε να ξαναμπεί στη πομπή, αναγκάζοντας τους δύο μοτοσικλετιστές να βγουν από την πορεία τους, να χάσουν τον έλεγχο των μηχανών τους και να ανατραπούν.

Η Μέι η οποία βρισκόταν σε όχημα ακριβώς μπροστά από τις μηχανές δεν είδε το συμβάν, όπως τόνισε εκπρόσωπός της, ενώ δεν τραυματίστηκε κανείς άλλος, εκτός από τους δύο αστυνομικούς.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός συνέχισε για να φτάσει στο επόμενο σημείο τελετής στη Γαλλία, ενώ ο Μισέλ σταμάτησε την υπόλοιπη πομπή και περίμενε τα δύο ασθενοφόρα που θα μετέφεραν τους μοτοσικλετιστές στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Loading