Στην Κίνα αυξήθηκαν οι τιμές των αγροτικών προϊόντων λόγω καιρού

Στην Κίνα αυξήθηκαν απότομα οι τιμές των αγροτικών προϊόντων, με τις αρχές της χώρας να εντοπίζουν ως αιτία αυτής της αλλαγής τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία εκτυλίσσονται στη χώρα το τελευταίο διάστημα.

propoli

Στην Κίνα, όπου τα τρόφιμα αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο του δείκτη τιμών καταναλωτή, οι τιμές συνεχίζουν να ανεβαίνουν όλη την εβδομάδα καθώς σύμφωνα με το αρμόδιο επί του θέματος υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικών Υποθέσεων αιτίες αυτής της μεταβολής που επηρέασαν την προσφορά, αποτελούν  οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σε όλη τη χώρα, καθώς και οι τυφώνες και οι γεωλογικές καταστροφές που εμφανίσθηκαν σε ορισμένες καίριες αγροτικές περιοχές.

Πως κινήθηκαν οι αυξήσεις

Η μέση τιμή χονδρικής πώλησης σε 30 είδη λαχανικών αυξήθηκε κατά 6,1%, σε σύγκριση με άνοδο 1% που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη χώρα, κύριος δείκτης μέτρησης του πληθωρισμού, αυξήθηκε κατά 2,1% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, γρηγορότερα από το 1,9% που καταγράφηκε τον Ιούνιο, σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής.

Loading