INTIME

Φήμες για πρόωρες εκλογές στα Σκόπια στις 25 Νοεμβρίου

«Φουντώνουν» στα Σκόπια οι φήμες για πρόωρες εκλογές στις 25 Νοεμβρίου, καθώς το διφορούμενο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για τη συμφωνία των Πρεσπών έχει ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου.

propoli

Η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ βρίσκεται σε ευθεία σύγκρουση με την εθνικιστική αντιπολίτευση, με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά.

Πιέζει τις καταστάσεις ο Ζάεφ

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Σκοπιανός πρωθυπουργός απέρριψε αίτημα του VMRO για το σχηματισμό τεχνοκρατικής κυβέρνησης με θητεία 100 ημερών και νέο γενικό εισαγγελέα, ο οποίος θα διερευνήσει καταγγελίες της αντιπολίτευσης για παρατυπίες στην καταμέτρηση των ψήφων του δημοψηφίσματος. Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως πρόθεση του Ζόραν Ζάεφ είναι να προσφύγει σε πρόωρες κάλπες εάν δεν καταφέρει να συγκεντρώσει τις ψήφους των 2/3 του κοινοβουλίου για την αναθεώρηση του συντάγματος.

«Γύρω στις 10 Οκτωβρίου είναι η διορία για να πούμε στους πολίτες ποια θα είναι τα επόμενα βήματα, ελπίζω πως θα μπορούμε να ανακοινώσουμε την διασφάλιση της πλειοψηφίας δύο τρίτων» δήλωσε ο Ζάεφ, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο MIA.

Loading