Φοβερά επεισόδια στο Παρίσι (pics & vd)

Εκτεταμένα επεισόδια και πάνω από 100 συλλήψεις σημειώθηκαν σήμερα στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων από το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» που αντιτίθεται στην αύξηση των τιμών στα καύσιμα, όπως τουλάχιστον ανακοίνωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εντουάρντ Φιλίπ.

propoli
Πηγή φωτ: Le Figaro

«Έχουμε κάνει περισσότερες από 107 συλλήψεις» τόνισε χαρακτηριστικά στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο (BFMTV) και στη συνέχεια κάλεσε τους διαδηλωτές να κάνουν τις κινητοποιήσεις τους σε ειρηνικό επίπεδο. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένω έλεγχο στοιχείων αλλά και τσαντών που είχαν μαζί τους οι διαδηλωτές που έφταναν στην περιοχή των συγκεντρώσεων.

Πηγή φωτ: Le Figaro

Να σημειωθεί, ότι νωρίτερα ξέσπασαν ταραχές ανάμεσα σε ειδικές μονάδες της γαλλικής αστυνομίας που έκαναν χρήση δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος που φορούσε φωσφορούχα κίτρινα γιλέκα και προσπαθούσαν να σπάσει τις γραμμές των αστυνομικών στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων (Σανζ – Ελιζέ) κατά τη σημερινή τρίτη ημέρα της κινητοποίησής τους.

Πηγή φωτ.: Le Figaro

Σύμφωνα επίσης με το πρακτορείο Reuters, αξιωματούχοι της γαλλικής κυβέρνησης εκφράζουν φόβους πως οργανώσεις της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστεράς σχεδιάζουν να παρεισφρήσουν στις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» που αντιδρούν κατά των αυξήσεων στη φορολογία των καυσίμων και του υψηλού κόστους ζωής.

Loading