«Χάος» στις ΗΠΑ μετά το shutdown που επέβαλλε στο δημόσιο

Χάος, επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, να κατεβάσει ρολό στο αμερικανικό δημόσιο τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

propoli

Αιτίας, της απόφασης του Αμερικανού προέδρου, αποτελεί το γεγονός, πως οι Δημοκρατικοί του Κογκρέσου αρνήθηκαν να εγκρίνουν τη διάθεση κονδυλίου, ύψους 5 δισ. δολαρίων, για την ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, γεγονός που εξόργισε τον πρόεδρο Τραμπ, του οποίοι αποτελεί προεκλογική δέσμευση.

Ο πρόεδρος, Τραμπ, είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο επιβολής shutdown, σε περίπτωση που οι Αμερικανοί Γερουσιαστές, αρνηθούν να εγκρίνουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Μάλιστα, είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει αυτό από τις αρχές του 2018 (σ.σ. Ιανουάριος και Φεβρουάριος). Σ’ όλες τις περιπτώσεις, η αιτία του shutdown έγκειται στο μεταναστευτικό ζήτημα.

«Είναι Χριστούγεννα και ο πρόεδρος Τραμπ έχει βουτήξει τη χώρα στο χάος» δήλωσε νωρίτερα ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, ενόσω περίπου 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν τεθεί σε υποχρεωτική άδεια, άνευ αποδοχών, για τρίτη διαδοχική ημέρα.

«Χρειαζόμαστε ασφάλεια στα σύνορά μας» απάντησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σε σύντομη συνομιλία με δημοσιογράφους, διατηρώντας στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο στην Ουάσιγκτον.

Loading