Έκθεση με απολιθώματα εκτίθεται στην κινεζική επαρχία Χενάν

Μία συλλογή απολιθωμάτων που επέστρεψε από το εξωτερικό εκτέθηκε στην πόλη Τσεντσόου, πρωτεύουσα της κεντρικής επαρχίας της Κίνας Χενάν.

propoli

Τα εννέα εκθέματα περιλαμβάνουν απολιθώματα του Beibeilong sinensis, αυγό ενός πανάρχαιου γιγάντιου είδους δεινόσαυρου, τη σπάνια χελώνα του Γκανσού, το confuciusornis, πουλί της πρώιμης Κρητιδικής εποχής, έναν προϊστορικό σκελετό θηλαστικού, πρόγονο της γάτας γνωστό για τα δύο του μπροστινά δόντια που μοιάζουν με χαυλιόδοντες, καθώς και το απολίθωμα ενός manchurochelys, χελώνα που έζησε στην πρώιμη Κρητιδική εποχή. Τα απολιθώματα αυτά έχουν τεράστια επιστημονική σημασία.

Το απολίθωμα του Beibeilong sinensis, ανακαλύφθηκε στη Χενάν το 1993 και αμέσως τράβηξε την προσοχή του κοινού. Με μήκος 118 εκατ., χρονολογείται τουλάχιστον 86 εκατομμύρια χρόνια και ήταν στο εξωτερικό για περισσότερα από 20 χρόνια. Το 2013 επιστράφηκε στην Κίνα και εκτέθηκαν στο Γεωλογικό Μουσείο της Χενάν.

Αφότου τέθηκε σε ισχύ ο κανονισμός για την προστασία των απολιθωμάτων το 2011, πάνω από 5.000 απολιθώματα έχουν επιστρέψει την Κίνα από το εξωτερικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading