«Όχι στην τουρκική παρουσία» λέει το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Μανμπίζ

Κάθετος ενάντια στην πιθανή παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στην πόλη Μανμπίζ στην βορειοανατολική Συρία, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Συρία, τάχθηκε ο επίσημος εκπρόσωπος του Στρατιωτικού Συμβουλίου της πόλης.

propoli

Υπενθυμίζεται ότι η πόλη, τελεί υπό την προστασία του Στρατιωτικού Συμβουλίου το οποίο συνδέεται με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), τον αραβοκουρδικό συνασπισμό που απολαμβάνει την στήριξη των ΗΠΑ στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Ο εκπρόσωπος του Στρατιωτικού Συμβουλίου, Σαρφάν Νταρουίς, σε σχετική ερώτηση για τα τουρκικά στρατεύματα, δημοσιογράφου από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ανέφερε ότι «Δεν θα το δεχτούμε».

Παράλληλα ανέφερε ότι «αναμένει εξηγήσεις και διευκρινίσεις από τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ» σχετικά με την συμφωνία που σύναψαν με απευθείας συνομιλίες οι ΗΠΑ με την Τουρκία για το μέλλον της πόλης.

Τέλος, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι στο άμεσο μέλλον θα απομακρυνθούν από τη Μανμπίτζ οι στρατιωτικοί σύμβουλοι των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), της οργάνωσης που αποτελεί το κύριο στήριγμα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Loading