INTIME

«Όχι» του Ζάεφ για πρόωρες εκλογές στα Σκόπια

Απορρίφθηκε τελικά το αίτημα που κατέθεσε το κόμμα της αντιπολίτευσης στα Σκόπια VMRO – DPMNE από την κυβέρνηση της χώρας για την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, οι οποίες θα πραγματοποιούνταν ταυτόχρονα με τις προεδρικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 5 Μαίου.

propoli

«Ένα κόμμα που θέτει σε πρώτο πλάνο τα συμφέροντα των πολιτών και του κράτους δεν σκέφτεται πρόωρες βουλευτικές εκλογές, ακόμα και όταν τα ποσοστά δημοτικότητάς του και η υποστήριξη που απολαμβάνει από τους πολίτες, είναι πολύ υψηλότερα από εκείνα της αντιπολίτευσης. Ήδη είμαστε μέρος του ΝΑΤΟ, αναμένουμε την ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ και την υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων. Ένα υπεύθυνο κόμμα και μια υπεύθυνη κυβέρνηση, δεν θα έθεταν σε κίνδυνο αυτήν την δυνατότητα, δεν θα έθεταν σε κίνδυνο τον ορισμό ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές που θα οδηγούσαν στην διακοπή όλων αυτών των μεταρρυθμίσεων’ τόνισε μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος Τύπου, Κοσταντίν Κοσταντίνοφ, εξηγώντας την απόφαση απόρριψης του αιτήματος για πρόωρες εκλογές.

Την ίδια στιγμή με ανάρτησή του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Χρίστιαν Μιτσκόσκι κατηγόρησε τον Ζόραν Ζάεφ ότι αποφεύγει τις εκλογές για να μην αντιμετωπίσει την βούληση του λαού.

Loading