Μπάιντεν: «Είμαστε πολύ κοντά» σε συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι είναι «πολύ κοντά» η εξασφάλιση της απελευθέρωσης δυνητικά δεκάδων ομήρων που κρατά η Χαμάς.

«Είμαστε πλέον πολύ κοντά», δήλωσε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους.

propoli

«Πολύ κοντά σε συμφωνία» για κατάπαυση πυρός

Η Χαμάς και το Ισραήλ βρίσκονται κοντά στην κατάληξη μιας συμφωνίας που θα περιλαμβάνει την απελευθέρωση 50 ομήρων, κυρίως γυναικών και παιδιών, με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση 150 Παλαιστινίων κρατουμένων καθώς και μια παύση των εχθροπραξιών για τέσσερις ή πέντε ημέρες, δήλωσε σήμερα ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Reuters, υπάρχει μια προκαταρκτική συμφωνία, αλλά δεν είναι ακόμη οριστική.

«Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας», τόνισε, προσθέτοντας: «Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που χρειάζεται να γίνει (…) Αλλά πιστεύουμε ότι είμαστε πολύ κοντά».

Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε λόγο για «πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις με την Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, σημειώνοντας: «Ελπίζω ότι σύντομα θα υπάρξουν καλά νέα».

Ο Νετανιάχου συγκάλεσε το ισραηλινό πολεμικό υπουργικό συμβούλιο – που θα συνεδριάσει αργότερα σήμερα – μετά από τις αναφορές για μια πιθανή συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Χαμάς και Ισραήλ «πολύ κοντά σε συμφωνία» για κατάπαυση πυρός

Loading