Έλληνες παραγωγοί κατέκτησαν το «Eurimages Co-production Award»

Με το βραβείο «Eurimages Co-production Award» τιμήθηκαν οι δύο Έλληνες παραγωγοί Κωνσταντίνος Κοντοβράκης και Γιώργος Καρνάβας, ιδρυτές της εταιρίας Heretic, ως αναγνώριση για τον αποφασιστικό ρόλο τους στις συμπαραγωγές στην κινηματογραφική βιομηχανία.

propoli

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Eurimages θα τους απονείμει το βραβείο, κατά τη διάρκεια τελετής στις 15 Δεκεμβρίου 2018 στη Σεβίλλη των Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου (European Film Awards), σε αναγνώριση της θέσης που κατέχουν στη διεθνή κινηματογραφική σκηνή και για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη και προαγωγή του κινηματογράφου στον τομέα των συμπαραγωγών και, ως εκ τούτου, της πολιτιστικής ποικιλομορφίας.

Επισημαίνεται, ότι η εταιρία Heretic έχει λάβει επανειλημμένα χρηματοδότηση από το ταμείο Eurimages για τις ταινίες «Son of Sofia» (Υιός της Σοφίας) της Ελίνα Ψύκου και τη «The Harvesters» (Οι θεριστές) του Ετιέν Καλός, οι οποίες και βραβεύτηκαν στη πορεία σε διεθνή καταξιωμένα Φεστιβάλ κινηματογράφου, καθώς επικεντρώνεται σε ποιοτικές κινηματογραφικές ταινίες και διεθνείς συμπαραγωγές, αναζητώντας έργα με διεθνή προοπτική και εξασφαλίζοντάς τους θέση στην παγκόσμια αγορά.

Σημειώνεται ότι το Eurimages είναι ένα ταμείο υποστήριξης για κινηματογραφικές συμπαραγωγές, θεατρικής διανομής και εκθέσεων που συστάθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 1988. Από την ίδρυσή της το 1988, το Eurimages υποστήριξε 1978 συμπαραγωγές για συνολικό ποσό περίπου 579 εκατ. Ευρώ. ([email protected] -http: //www.coe.int/Eurimages).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading