Την τελευταία της πνοή άφησε η Ρίκα Βαγιάνη

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 56 ετών άφησε σήμερα η Ρίκα Βαγιάνη, βυθίζοντας τη χώρα στη θλίψη.

propoli

Η Μαρίκα Ζούλα (κατά κόσμο Ρίκα Βαγιάννη) ήταν κόρη του δημοσιογράφου, Οδυσσέα Ζούλα και της Βαρβάρας Δράκου. Γεννήθηκε στο Παγκράτι το 1962 και αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου το 1982.

Το “ψευδώνυμο” Βαγιάνη πιθανότατα προέρχεται από τα δύο πρώτα γράμματα του ονόματος της μητέρας της Βαρβάρας και το όνομα του πατριού της γνωστού αθλητικογράφου, Γιάννη Διακογιάννη που την μεγάλωσε σαν κόρη του.

Από το 1979 εργάστηκε στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Συμμετείχε σε παραστάσεις στο Εθνικό και στο Θεσσαλικό, σε αρκετές ταινίες και σε πολλές σειρές, όπως για παράδειγμα το “Μινόρε της Αυγής”.

Παράλληλα με τις ικανότητες της στην υποκριτική ανέπτυξε και το ταλέντο της στη δημοσιογραφία, αναλαμβάνοντας διευθύντρια σύνταξης στα περιοδικά “Cosmopolitan” και “Colt” ενώ αρθρογραφούσε στο “Ένα”, στο “Και” και στο “Τέταρτο” ενώ από το 1994 απέκτησε στήλη στην Απογευματινή και το 2005 στο Έθνος.

Σ’ ότι αφορά την τηλεόραση εργάστηκε και ως παρουσιάστρια σε εκπομπές πολλών καναλιών όπως το Mega, το Star, το Seven X, το Κανάλι 5 και φυσικά την ΕΡΤ.

Ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη της ιστοσελίδας Protagon.gr και έχει γράψει παιδικά βιβλία. Ήταν παντρεμένη με τον Νίκο Στεφανή και έχει έναν γιο, τον Οδυσσέα.

Loading