Αυτός ήταν ο λόγος που σκότωσε τον John Lennon

Ο John Lennon δολοφονήθηκε στις 08 Δεκεμβρίου του 1980 και η είδηση προκάλεσε φρενίτιδα. Ο λόγος που τον σκότωσε ο Mark Chapman μόλις αποκαλύφθηκε.

propoli

Για το θάνατο του John Lennon γράφτηκαν πολλά και θα συνεχίζουν να γράφονται. Ο σπουδαίος καλλιτέχνης βρήκε τον θάνατο από τον Mark Chapman γυρνώντας στο σπίτι του μετά την ηχογράφηση των τραγουδιών Walking on Thin Ice και It Happened για τον επόμενο δίσκο του μαζί με τη σύζυγό του Yoko Ono.

Έξω από το διαμέρισμά του τον περίμενε ο Mark Chapman και αυτή ήταν η πρώτη και η τελευταία τους συνάντηση καθώς ο τελευταίος τον πυροβόλησε πισώπλατα αρκετές φορές μέχρι που ο καλλιτέχνης βρήκε το θάνατο.

Πρόσφατα στην εφημερίδα «Mirror» η σύζυγος του Gloria Hiroko Chapman αποκάλυψε ποιος ήταν ο λόγος που σκότωσε ο Mark τον John Lennon και πως το είχε αποφασίσει καιρό πριν.

«Ήξερα ότι το έκανε ο Mark. Πώς το γνώριζα; Δύο μήνες νωρίτερα, είχε ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη. Επέστρεψε σπίτι τρομαγμένος και μου είχε πει ότι για να γίνει διάσημος σχεδίαζε να σκοτώσει τον Lennon, προσθέτοντας όμως ότι η αγάπη μου για εκείνον τον είχε αποτρέψει», ανέφερε η Gloria Hiroko Chapman.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως δεν περίμενε όταν έφυγε μετά από δύο μήνες στην Νέα Υόρκη πως θα έκανε τα λόγια του πράξεις και πως στα όσα χρόνια βρίσκεται στη φυλακή είναι δίπλα του και περιμένει να αποφυλακιστεί.

Loading