Α. Ιγγλέζου: Τίποτα δεν με ικανοποιεί αν δεν διαρκεί τουλάχιστον 24 ώρες

Συνέντευξη στον Αντώνη Τσολναρά
Αν κάποια στιγμή βραβεύαμε την πιο σέξι και παράλληλα δραστήρια Ελληνίδα, τότε η Ασημίνα Ιγγλέζου θα ανακηρυσσόταν νικήτρια παμψηφεί.

propoli

Μιλώντας στην Politik η ξανθιά καλλονή αποκαλύπτει πτυχές της ζωής της και μιλά για την ενασχόλησή της με τον αθλητισμό, την αγαπημένη της Μύκονο, αλλά και τις δραστηριότητές της. Και όχι μόνο…

-Η αγάπη σου για το τρέξιμο και ειδικά για την ορειβασία είναι γνωστή. Φέτος διέσχισες τον ορεινό κορμό της Πίνδου, τι μας επιφυλάσσει το UltrAsimina 2019;

«Το UltrAsimina χαρακτηρίζεται από την ανάγκη για περιπέτεια. Αυτό θα είναι ο οδηγός μου και για το 2019. Θα λάβω μέρος σε αρκετούς Ultra αγώνες βουνών στη χώρα μου. Το καλοκαίρι θα προετοιμαστώ στην Πίνδο, στη διαδρομή του DUST, καθώς τη θεωρώ ιδανική για να με προετοιμάσει για το στόχο μου, το “Tor des Geants”, έναν αγώνα 330 χιλιομέτρων, 24.000 συνολικής ανάβασης και 6 συνεχόμενων ημερών (non-stop) στα μονοπάτια των Άλπεων το Σεπτέμβριο. Θέλω να ταξιδέψω και να γνωρίσω χώρες και κουλτούρες μέσα από το τρέξιμο».

-Ποια ήταν η καλύτερη έως τώρα εμπειρία σου στον τομέα της άθλησης, ποια κορυφή είναι εκείνη που δεν θα ξεχάσεις ποτέ;

«Μεγαλύτερη εμπειρία περιπέτειας το DUST! Μια δικού μου σχεδιασμού διαδρομή 650 χιλιομέτρων και 36.000 μέτρων συνολικής ανάβασης από το Γράμμο μέχρι τους Δελφούς, συμπεριλαμβανομένων και 12 κορυφών σε αυτό το ανάπτυγμα! Δεν έχω ξαναζήσει κάτι πιο δυνατό απ’ αυτό στο παρελθόν. Χαίρομαι που μαθαίνω αυτές τις ημέρες πως ξεκινούν προσπάθειες δημιουργίας μιας μεγάλης διαδρομής μονοπατιών στην Πίνδο, βασισμένη στη λογική του DUST. Πρόκειται για παλιά και χαμένα στο χρόνο μονοπάτια της συγκεκριμένης οροσειράς. Θέλω να μπορώ σε λίγα χρόνια να επισκεφτώ με τις κόρες μου αυτά τα μέρη, τα μονοπάτια της, να μπορούν να περπατηθούν όχι μόνο από έμπειρους αθλητές αλλά και από ανθρώπους που χρειάζονται μια αίσθηση ασφάλειας προκειμένου να περπατήσουν στα βουνά. Εγώ θα το θυμίζω με κάθε τρόπο συνεχώς και πάντα θα βρίσκομαι κοντά σε όποια προσπάθεια γίνεται προς αυτήν την κατεύθυνση. Με ρωτάς για να σου πω ποια κορυφή ξεχωρίζω; Δεν γίνεται! Κάθε κορυφή και μια ανάσα! Όλες μαζί; Οι ανάσες μου στην καθημερινότητα που ζω μακριά από το βουνό».

“Για να συνεργαστώ με κάποιον φωτογράφο, θα πρέπει να θαυμάζω και τις δουλειές του”

Πρόσφατα δημοσίευσες φωτογραφία στο Instagram από μια τελευταία επαγγελματική σου φωτογράφιση. Πότε κυκλοφορεί και τι περί τίνος πρόκειται;

«Πρόσφατα έκανα δυο δουλειές . Με δύο καταπληκτικούς καλλιτέχνες, τον αλτρουιστή Θανάση Λαμπρόπουλο και τον Εμμανουήλ Παπακορδάτο. Η κάθε μια δουλειά εκφράζει ό,τι θέλει να πει ο φωτογράφος… Ίσως να πρέπει εκείνους να ρωτήσουμε. Εγώ είμαι απλά ένα από τα πολλά μοντέλα τους. Δουλειές με τους συγκεκριμένους ανθρώπους έχουν δημοσιευτεί στο Αμερικάνικο “NAKID”. Η αλήθεια είναι πως για να συνεργαστώ με κάποιον φωτογράφο, θα πρέπει να θαυμάζω και τις δουλειές του. Γι’ αυτό και με τους συγκεκριμένους είναι η δεύτερη φορά που κάνουμε μαζί κάτι».

-Η Μύκονος φαίνεται πως είναι ο αγαπημένος σου καλοκαιρινός προορισμός στην Ελλάδα. Τι είναι εκείνο που σε «κρατάει» στο «νησί των ανέμων»;

«Ίσως φαίνεται διότι εκεί υπάρχουν οι φωτογράφοι και μια προβολή μεγαλύτερη… Σίγουρα αγαπώ την Μύκονο και έπειτα από τόσα χρόνια που πηγαίνω εκεί αγαπώ και ανθρώπους με τους οποίους έχω αναπτύξει φιλία. Επίσης, θέλω να πω ότι αυτό το νησί έχει παρεξηγηθεί…. Αυτό με κάνει να το βλέπω με μεγαλύτερη συμπάθεια. Η Μύκονος έχει μια ενέργεια, αρκεί όταν φτάσεις εκεί να έχεις θετική διάθεση. Απέναντι είναι και η Δήλος! Δεν σβήνουν από την σκέψη μου τα πρωινά που απολάμβανα την θέα της. Όμως κάθε καλοκαίρι επισκέπτομαι αρκετά νησιά, είτε λόγω των αγώνων που συμμετέχω, είτε κάνοντας διακοπές με τα παιδιά μου. Λατρεύω όλα τα ελληνικά νησιά, όπως αγαπώ όλα τα ελληνικά βουνά. Απλά η Μύκονος είναι ο Όλυμπος των νησιών».

-Ποια φωτογράφιση από εκείνες που έχεις κάνει, θεωρείς την πιο σέξι;

«Δεν θεωρώ σέξι τις φωτογραφίσεις που κάνω. Οι νοητές γραμμές του σώματός μας, είναι αυτές που μας ενώνουν με το ανεξήγητο γύρω μας. Είναι τέχνη να υπάρχει ένα γυμνό σώμα, χωρίς να είναι αυτό χυδαίο, αλλά να μπορεί να σου μεταδώσει μια ενέργεια. Μέσα από μπουντουάρ εικόνες δίνεται η δυνατότητα έκφρασης. Δεν μπορεί στην τέχνη να θεωρούμε σέξι κάτι επειδή είναι γυμνό. Τότε ο Ερμής του Πραξιτέλη θεωρείται σέξι; Τα γυμνά αγάλματα στην αρχαία Ελλάδα, κι αυτά σέξι; Δεν νιώθω σέξι, οπότε δεν μπορεί να κάνω κάτι σέξι! Νιώθω ελεύθερη και έτοιμη να κάνω κι άλλους να αγαπήσουν τέτοιες εικόνες, υπάρχει μια αλήθεια σε αυτές τις εικόνες».

-Πώς σου αρέσει να περνάς το χρόνο σου;

«Δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο. Αλλά μ΄ αρέσει αυτό! Όταν όμως βρεθεί να έχω για παράδειγμα κάποια λεπτά, κοιτάω έναν τοίχο! Έτσι απλά. Δεν φαντάζεσαι πόσες λύσεις σε μεγάλα προσωπικά ερωτήματα, μου έχει δώσει ένας τοίχος! (Γελάει), περισσότερες από ότι οι άνθρωποι».

-Ποια είναι η πιο «πικάντικη» αποκάλυψη για εσένα;

«Να σου αποκαλύψω λοιπόν, πως τίποτα δεν μπορεί να μου δώσει ικανοποίηση αν δεν μπορεί να κρατήσει τουλάχιστον 24ώρες… συνεχόμενες! Τίποτα!»

 


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Politik την Παρασκευή 09 Νοεμβρίου 2018

Loading