Η Άλι Στόκερ έγινε η πρώτη ηθοποιός που κερδίζει βραβείο Tony σε αναπηρικό αμαξίδιο

Στα φετινά βραβεία Tony που απονεμήθηκαν το βράδυ της Κυριακής, έγινε ένα γεγονός που ανοίγει το δρόμο στα άτομα με αναπηρία.

propoli

Η 32χρονη τραγουδίστρια και ηθοποιός Άλι Στόκερ, είναι η πρώτη ηθοποιός που συμμετείχε σε παράσταση του Μπρόντγουεϊ καθισμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο. Συνεπώς έγινε η πρώτη που προτάθηκε ποτέ για το βραβείο Tony και από το βράδυ της Κυριακής η πρώτη που το κερδίζει.

Η Στόκερ, είναι γεννημένη το 1987 και μόλις στα δύο της χρόνια είχε ένα ατύχημα που την άφησε παράλυτη. Όταν είδε για πρώτη φορά παράσταση του Μπρόντγουεϊ ήταν επτά ετών και τότε αποφάσισε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός. Ενάντια σε αυτά που άκουσε, σπούδασε, αποφοίτησε και συμμετείχε σε μικρές παραστάσεις.

Συμμετείχε επίσης στην μεγάλη επιτυχία του Fox, το μιούζικαλ «Glee», πριν ανέβει στη σκήνη για να παίξει στην αναβίωση του θρυλικού μιούζικαλ «Oklahoma!».

Κατά την παραλαβή του βραβείου της για τον B’ Γυναικείο Ρόλο στη συμμετοχή της στη παράσταση «Oklahoma!», η Άλι Στόκερ δήλωσε: «Ζούμε σε δύσκολες στιγμές αλλά πρέπει να είμαστε αληθινοί και να είμαστε σκληροί. Αφιερώνω αυτό το βραβείο σε κάθε παιδί με αναπηρία που βλέπει σήμερα την απονομή»

Loading