Η Λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι έγινε ένα τεράστιο σινεμά!

Ένα εντυπωσιακό σκηνικό έλαβε χώρα σε ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας, την λεωφόρο Σανζ-Ελιζέ, την Κυριακή (01/07), όταν οι αρχές της πόλης μετέτρεψαν τμήμα της σε… κινηματογράφο.

propoli

Με πρωτοβουλία του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της Επιτροπής των Ηλυσίων Πεδίων, η υπαίθρια προβολή οργανώθηκε με σκοπό τον εορτασμό της Γιορτής του Κινηματογράφου που δίνει τη δυνατότητα στους σινεφίλ έως τις 4 Ιουλίου να έχουν πρόσβαση σε όλες τις ταινίες σε όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες στη Γαλλία πληρώνοντας 4 ευρώ για κάθε προβολή.

Συγκεκριμένα, για τις ανάγκες της προβολής, οι αρχές απέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων για λίγη ώρα, ενώ στο κέντρο στήθηκε μια εντυπωσιακή οθόνη 180 τετραγωνικών μέτρων, τεχνολογίας LED, υψηλής ευκρίνειας και βάρους 6 τόνων που στηριζόταν σε γερανό, σε ύψος 30 μέτρων.

Το παρών έδωσαν και ένας από τους πρωταγωνιστές της ταινίας, ο Ζαν Ρενό αλλά και ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Τζακ Λανγκ.

Για την επιλογή της ταινίας μάλιστα, διενεργήθηκε δημοσκόπηση, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 16.000 άνθρωποι, ενώ εξ΄αυτών 1.700 επιλέχτηκαν με κλήρωση και εξασφάλισαν πρόσκληση προκειμένου να το παρακολουθήσουν από κοντά. Η ταινία που κέρδισε τις δημοσκοπήσεις ήταν η «Les Visiteurs» (Οι Επισκέπτες).

«Είναι απίστευτο να κάθεσαι στη Σανζ-Ελιζέ για να δεις ταινία. Ήρθα μαζί με τις βαφτιστήρες μου 6 και 9 ετών. Όλοι είναι συνεπαρμένοι», ανέφερε μια από τις τυχερές που εξασφάλισε εισιτήριο.

Loading