Συγκλονισμένος ο καλλιτεχνικός κόσμος από το θάνατο της Τζέσυς Παπουτσή (vd)

Την απώλεια της Τζέσυς Παπουτσή θρηνεί ο καλλιτεχνικός κόσμος. Η δημοφιλής ηθοποιός έχασε τη μάχη με τον καρκίνο την Κυριακή (1/7) και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών.

propoli

Η είδηση του θανάτου της έσκασε σαν «βόμβα» στον καλλιτεχνικό κόσμο και αρκετοί συνάδελφοί της έσπευσαν να την αποχαιρετήσουν, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτήν.

Μεταξύ αυτών που μίλησαν για τον αδόκητο χαμό της Τζέσυς Παπουτσή ήταν ο Κώστας Βουτσάς, ο οποίος δήλωσε στο Epsilon:

«Για όλους μας τους ηθοποιούς, όλοι οι θεατρίνοι, έχουμε φοβηθεί, έχουμε εκπλαγεί, έχουμε τρομάξει, έχουμε λυπηθεί πάρα πολύ. Ήταν μεγάλη απώλεια ο χαμός της Τζέσυς Παπουτσή. Έχουμε περάσει πολλά χρόνια μαζί. Πολλά χρόνια μαζί της. Ήμασταν πολύ αγαπημένοι φίλοι. Με όλους ήταν αγαπημένη. Δεν υπήρχε άνθρωπος που να μην αγαπούσε την Τζέσυ.

Το δε γέλιο της, το εκρηκτικό που είχε που γέλαγε και ακουγόταν σε όλη τη σκηνή, σε όλη την πλατεία, αυτό ήταν το σημάδι που ξέραμε ότι αυτή η γυναίκα έχει μέσα της μόνο αγάπη και ελπίδα. Ήταν μια απώλεια τεράστια για το ελληνικό θέατρο. Δεν γίνονται τέτοιοι ηθοποιοί. Έχουμε πολύ καλούς ηθοποιούς, αλλά η Τζέσυ ήταν η ψυχή μας, ήταν η καρδιά μας. Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ».

Συντετριμμένη η Άννα Φόνσου

Τη θλίψη της για την απώλεια της αγαπημένης ηθοποιού εξέφρασε και η Άννα Φόνσου, η οποία χαρακτήρισε «αδελφή» της την εκλιπούσα και αποκάλυψε ότι ο σύζυγος της Τζέσυς είναι ράκος.

«Από σήμερα το θέατρο είναι πιο φτωχό, αλλά πάνω από όλα είμαι φτωχότερη κι εγώ. Γιατί η Τζέσυ ήταν η φιλενάδα μου, ήταν η αδελφή μου, ήταν όλα μαζί και έτσι το πλήγμα είναι πολύ μεγάλο για εμένα», δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε:

«Θυμάμαι ότι ανακάλυψε την ασθένεια της όταν παίζαμε μαζί. Πήγαινα στο καμαρίνι της και μου έλεγε “σαν κάποιος να μου κρατάει πίσω το κεφάλι, τι πλάκα είναι αυτή;”. Κάθε μέρα το έλεγε. Της λέω “πήγαινε να δεις τι συμβαίνει” και έτσι πήγε. Πήγε στο Λονδίνο και της είπαν εντάξει θα ξανασυμβεί. Και κάθε φορά μου έλεγε λες να μου ξανασυμβεί;

Η Τζέσυ δεν δεχόταν να στενοχωρεί τον άλλον κόσμο. Μιλούσε και πολύ λίγο για να μην στεναχωριέται και ο άντρας της ο Γιάννης, ο οποίος είναι ράκος χθες που τον είδα. Το διακωμωδούσε αυτό με το κεφάλι. Έλεγε νόμιζα ότι το έχω για το κομμωτήριο το κεφάλι, αλλά το έχω και για άλλα. Θα μας λείψει τόσο πολύ. Δεν μπορώ να συνέλθω από χθες. Τζέσυ, δεν θα ξεχάσω ποτέ το χαμόγελο σου, την παιδικότητα σου, τις πλάκες σου, τι σπουδαία ηθοποιός ήσουν και ντρεπόσουν όταν σου έλεγαν πόσο καλή είσαι και πόσο θα μου λείψεις. Καλό σου ταξίδι».

Loading