Πέθανε σε ηλικία 81 ετών η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Κριστίνε Νέστλινγκερ

Την τελευταία της πνοή άφησε στις 28 Ιουνίου, μια από τις σπουδαιότερες συγγραφείς παιδικού βιβλίου στο κόσμο, η αυστριακής καταγωγής Κριστίνε Νέστλινγκερ.

propoli

Η οικογένειά της απέφυγε να γνωστοποιήσει για προσωπικούς λόγους τον θάνατό της. Η τελετή της κηδείας της έγινε νωρίτερα (Παρασκευή 13/07).

Η Νέστλινγκερ, έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων και με το σημαντικότερο βραβείο παιδικής λογοτεχνίας, το Διεθνές Βραβείο Άντερσεν, το 1984, και το 2003 με το βραβείο Άστριντ Λίντγκρεν.

Στα βιβλία της, η δημοφιλής Αυστριακή συγγραφέας, αναλύει διάφορα παιδαγωγικής φύσεως θέματα, ενώ κάνει σαφής αναφορές σε κοινωνικά ζητήματα, όπως σε αυτά του ρατσισμού και της κοινωνικής απομόνωσης.

Η Κριστίνε Νέστλινγκερ, είχε γεννηθεί στις 13 Οκτωβρίου του 1936 στη Βιέννη, ενώ όπως η ίδια έχει δηλώσει, μικρή ήταν ατίθασος χαρακτήρας.

Συνολικά έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 βιβλία, ενώ πέρα από τη συγγραφή, έχει ασχοληθεί και με τη συγγραφή πολλών θεατρικών έργων, σεναρίων και διασκευών θεατρικών έργων για το ραδιόφωνο, ενώ συνεργαζόταν ως κριτικός λογοτεχνίας και ως χρονογράφος σε διάφορα μέσα ενημέρωσης.

Loading