Οι Κινέζοι θα ξοδέψουν περίπου 45 δισεκ. δολάρια για τις θερινές τους διακοπές

Η ζέστη στη Κίνα, φαίνεται πως έχει αγγίξει για τα καλά τους κατοίκους της οι οποίοι ψάχνουν απεγνωσμένα μια ανάσα δροσιάς, με αποτέλεσμα να ταξιδεύουν για να τη βρουν προς άλλες πόλεις. Σύμφωνα με τελευταία έρευνα που πραγματοποιήθηκε μάλιστα, τα ταξίδια αυτά αναμένεται να αγγίξουν τα 300 δισεκ. Γιουάν, δηλαδή  περίπου 45 δισεκ. δολάρια.

propoli

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στο φως της δημοσιότητας η Κινεζική Ακαδημία Τουρισμού και η τουριστική ιστοσελίδα Ctrip.com, περίπου 500 εκατ. ταξίδια θα γίνουν φέτος τον Ιούλιο και τον Αύγουστο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, περίπου το 10% του συνολικού αριθμού ταξιδιών στο εσωτερικό της χώρας το 2018.

Όπως προκύπτει μάλιστα, τα άτομα τα οποία φαίνεται πως ξοδεύουν περισσότερα για τις θερινές διακοπές τους είναι κυρίως οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, οι δάσκαλοι και οι μαθητές που βρίσκονται σε διακοπές, καθώς και οι κάτοικοι κάποιων κινεζικών πόλεων με υψηλές θερμοκρασίες. Κύριος προορισμός θερινών εξορμήσεων είναι οι πόλεις δίπλα στη θάλασσα ή σε λίμνες καθώς και οι ορεινοί προορισμοί.

Loading