Οι Ντόλτσε & Γκαμπάνα ζήτησαν συγγνώμη από τους Κινέζους

Με ένα ειδικό βίντεο, οι δύο σχεδιαστές μόδας Ντομένικο Ντόλτσε και Στέφανο Γκαμπάνα ζήτησαν και επίσημα συγγνώμη από τους Κινέζους.

propoli

Αιτία γι’ αυτό το βίντεο συγγνώμης στάθηκαν τρία τηλεοπτικά διαφημιστικά μηνύματα του οίκου μόδας στα οποία μια κινέζα κοπέλα προσπαθούσε με μεγάλη δυσκολία να φάει πίτσα, μακαρόνια και παραδοσιακό γλυκό Σικελίας χρησιμοποιώντας ξυλάκια.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος τα διαφημιστικά αυτά μηνύματα, στην Κίνα θεωρήθηκαν άκρως ρατσιστικά και σεξιστικά, ενώ ένας κινεζικός ιστότοπος αναδημοσίευσε απαντήσεις που φέρεται να έδωσε ο Στέφανο Γκαμπάνα μέσω του διαδικτύου, απαντήσεις στις οποίες περιέχονται βαριές και προσβλητικές κρίσεις για την Κίνα και τους πολίτες της. Ο Γκαμπάνα, ωστόσο αργότερα δήλωσε ότι το προφίλ του παραβιάστηκε από «χάκερς».

«Αυτές τις ημέρες σκεφθήκαμε πάρα πολύ και με μεγάλη στεναχώρια τα όσα συνέβησαν» λένε χαρακτηριστικά στο βίντεο και προσθέτουν: «Οι οικογένειές μας, μας έμαθαν να σεβόμαστε πάντα τους διάφορους πολιτισμούς όλους του κόσμου και για τον λόγο αυτό θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη».

Loading