«Ορφάνεψε» ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 57 ετών, ο δημιουργός του δημοφιλούς κινούμενου σχεδίου, «Μπομπ ο Σφουγαρράκης», ονόματι Stephen Hillenburg.

propoli

Την είδηση επιβεβαίωσε από την πλευρά της και η διοίκηση του καναλιού Nickelodeon, μέσω του οποίου προβάλλονταν ο SpongeBob SquarePants, όπως ήταν γνωστός στη «διεθνή σκηνή».

Ο Hillenburg διαγνώστηκε τον Μάρτιο του 2017 με τη νόσο ALS, μια νευροεκφυλιστική ασθένεια που επηρεάζει τα νευρικά κύτταρα, τον εγκέφαλο και την σπονδυλική στήλη, με την οποία και έδωσε πολύμηνη μάχη πριν πεθάνει.

Σε ανακοίνωσή του μέσω Twitter το τηλεοπτικό δίκτυο Nickelodeon ανέφερε ότι:

«Είμαστε λυπημένοι καθώς μοιραζόμαστε μαζί σας τα νέα για το θάνατο του Stephen Hillenburg, του δημιουργού του SpongeBob SquarePants (Μπομπ Σφουγγαράκης). Ας κρατήσουμε μια στιγμή σιωπής για να τιμήσουμε τη ζωή και τη δουλειά του».

Ο σπουδαίας καρτουνίστας σχεδίασε τον Μπομπ Σφουγγαράκη το 1999. Σε πολύ σύντομο διάστημα, ο τετράγωνος σπόγγος με τον πειρατή-αφηγητή και οι υπόλοιποι επικοί χαρακτήρες καρτούν, κατέκτησαν την αγορά των παιδικών σειρών, καθώς και τον κινηματογράφο, με ταινίες που έσπασαν ταμεία σε όλον τον κόσμο.

Loading