Το κοσμοπολίτικο Σάρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου

Ανακαλύψτε ένα εξωτικό τοπίο που έχει όλο το χρόνο καλοκαίρι. Ο λόγος για το εξωτικό και κοσμοπολίτικο Σαρμ Ελ Σέιχ που είναι το πιο διάσημο παραθαλάσσιο θέρετρο της Αιγύπτου και παγκόσμια Μέκκα του καταδυτικού τουρισμού. Εκεί όπου μπορείτε να απολαύσετε τη ζεστή θάλασσα ακόμα και τον χειμώνα σε υπερπολυτελή resorts στο νοτιοανατολικό τμήμα της χερσονήσου του Σινά για εμπειρίες αναψυχής και περιπέτειας στη Ριβιέρα της Ερυθράς Θάλασσας.

Της Ελένης-Βασιλικής Μπαμπαλιούτα

propoli

Μπορείτε να ζήσετε τη μαγεία του πιο συναρπαστικού βυθού στον κόσμο κάνοντας καταδύσεις ή πηγαίνοντας με σκάφος με γυάλινες όψεις μια βόλτα στην Ερυθρά θάλασσα και να δείτε τα πιο σπάνια κοράλλια αλλά και τροπικά ψάρια που θα σας καταπλήξουν με τα χρώματα τους.

Η καρδιά του Σαρμ Ελ Σέιχ χτυπά στην παραθαλάσσια λεωφόρο του λαμπερού Naama Bay με διεθνείς αλυσίδες deluxe ξενοδοχείων, γκουρμέ ρεστοράν, ντίσκο και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα Λας Βέγκας.
Το Politik σας παρουσιάζει τα κυριότερα αξιοθέατα αλλά και την νυχτερινή ζωή του Sharm.

Ερυθρά Θάλασσα:

Ο σημαντικότερος πόλος έλξης στο Σαρμ Ελ Σέιχ είναι χωρίς αμφιβολία η Ερυθρά Θάλασσα και το συναρπαστικό της οικοσύστημα που έχει αναδείξει το αιγυπτιακό θέρετρο σε ένα από τα κορυφαία καταδυτικά κέντρα στον κόσμο. Αρχάριοι και προχωρημένοι δύτες έρχονται να εξερευνήσουν με την καθοδήγηση εκπαιδευτών από τα καταδυτικά κέντρα της περιοχής, τον συναρπαστικό βυθό: υποθαλάσσιους κήπους με κοράλλια, τροπικά ψάρια σε χρωματισμούς και σχηματισμούς πέρα από κάθε φαντασία, ναυάγια που προσέκρουσαν στους υφάλους κι έμειναν για πάντα στα βαθιά. Μπορείτε να βουτήξετε με μάσκα και αναπνευστήρα για snorkeling ακόμα και στα ρηχά, να ζήσετε την εμπειρία του scuba diving με οργανωμένη κατάδυση ή να πάρετε μέρος σε εκδρομή ως κάποιο ναυάγιο της Ερυθράς Θάλασσας, ανοιχτά του Σαρμ Ελ Σέιχ, ορατό ακόμα και από την επιφάνεια του νερού.

Εθνικό Πάρκο Ras Mohammed:

Το πρώτο και πιο καλοδιατηρημένο γεω-θαλάσσιο πάρκο της Αιγύπτου, στη μύτη της χερσονήσου του Σινά, ανάμεσα στους κόλπους του Σουέζ και της Άκαμπα, δημιουργήθηκε για την προστασία του οικοσυστήματος της Ερυθράς Θάλασσας. Η τεράστια αυτή έκταση, σε απόσταση 30 χλμ. νοτιοδυτικά του Σαρμ Ελ Σέιχ, ξεκινά από τη θάλασσα και φτάνει ως την έρημο με τους αμμόλοφους ενώ περιλαμβάνει τα νησιά Tiran και Sanafir. Επισκεφθείτε το φυσικό αυτό ενυδρείο με κοραλλιογενείς υφάλους όπως ο Yolanda Reef και το Shark Reef, ιδανικούς για οργανωμένες καταδύσεις, σπηλιές και υποθαλάσσιους κήπους και γεμάτους αστερίες, θαλάσσιες χελώνες, αχινούς, κοπάδια ψαριών που κολυμπούν ανάμεσα στις ασημένιες αντανακλάσεις του ήλιου στον βυθό.

Βόλτα με σκάφος στην Ερυθρά Θάλασσα: αν θέλετε να γνωρίσετε τους υποθαλάσσιους θησαυρούς της Ερυθράς Θάλασσας χωρίς να βραχείτε, μπορείτε να επιβιβαστείτε σε ένα σκάφος με γυάλινο πάτο και να θαυμάσετε το υπερθέαμα των ψαριών και κοραλλιών κάτω από τα πόδια σας. Επίσης, μπορείτε να βγείτε στα ανοιχτά του Σαρμ Ελ Σέιχ με ένα από τα ειδικά σχεδιασμένα ημι-υποβρύχια και να παρατηρήσετε τη μοναδική θαλάσσια πανίδα και χλωρίδα της Αιγυπτιακής Ριβιέρας μέσα από τα ειδικά τζάμια και τα φινιστρίνια.

Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης: κανένα ταξίδι στο Σαρμ Ελ Σέιχ δεν είναι πλήρες χωρίς την περιήγηση στα σεληνιακά τοπία του ιερού όρους του Σινά και το προσκύνημα στο ιστορικό ορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης. Καθώς πλησιάζετε στο ανακηρυγμένο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco, μετά από τρεις ώρες οδικής διαδρομής από το Σαρμ Ελ Σέιχ, το τοπίο μοιάζει βγαλμένο από τη Βίβλο. Τα πανύψηλα τείχη της μονής ορθώνονται καταμεσής της ερήμου, στη σκιά του θεοβάδιστου όρους Σινά. Σύμφωνα με τις Γραφές, ο Μωυσής ανέβηκε στην κορυφή του βιβλικού βουνού για να παραλάβει τις Δέκα Εντολές και ο Θεός του μίλησε μέσα από τη φλεγόμενη βάτο. Το μοναστήρι χτίστηκε τον 6ο αιώνα μ.Χ. από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό και περιλαμβάνει ανεκτίμητης αξίας θησαυρούς όπως βυζαντινές τοιχογραφίες, πλουσιότατη συλλογή από εικόνες, χειρόγραφα και ιερά κειμήλια. Επισκεφθείτε τη βασιλική της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, το παρεκκλήσι της φλεγόμενης βάτου. Αν το επιτρέπει η φυσική σας κατάσταση, επιχειρήστε την ανάβαση ως την κορυφή του βιβλικού όρους Σινά, στα βήματα του Μωυσή, για την αλησμόνητη εμπειρία να δείτε από τα 2.285 μέτρα την ανατολή του ηλίου.

Σαφάρι με καμήλες: πάρτε μέρος σε μια οργανωμένη εκδρομή στην έρημο του Σινά με το παραδοσιακό μεταφορικό μέσο της περιοχής, τις καμήλες και περάστε μια μέρα στη ζωή των Βεδουίνων απολαμβάνοντας το γεύμα σας σε μια σκηνή καταμεσής της ερήμου, την ώρα που δύει ο ήλιος.

Η νυχτερινή ζωή του Sharm el Sheikh

Συγκεντρώνεται κυρίως στην περιοχή Naama Bay, η εμπορική και τουριστική περιοχή που βρίσκεται στην προκυμαία, όπου υπάρχουν πολλά καταστήματα με σουβενίρ, εμπορικά κέντρα, αλλά παμπ και, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα που βρίσκονται στον κεντρικό δρόμο, Boulevard Principe del Μπαχρέιν, που προσελκύει όλους εκείνους που αγαπούν τα ψώνια και διασκέδαση. Εδώ, δίπλα στα όμορφα αιγυπτιακή εστιατόρια και παραδοσιακά καφέ είναι τα πιο δημοφιλή νυχτερινά κέντρα διασκέδασης με τα ονόματα blazoned, όσο το Πασάς και το Dolce Vita. Όλα τα νυχτερινά κέντρα και μπαρ στο χώρο περιπάτου του κόλπου Naama αγωνιστικά να προσφέρουν προσφορές και εκπτώσεις σε ποτά για να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες, έτσι δεν θα χαλάσουν για την επιλογή!
Soho

Είναι μια άλλη ενδιαφέρουσα περιοχή για το βράδυ διασκέδαση στο Shark ελ Σέικ. Βρίσκεται κοντά στον κόλπο Shark του. Αυτό το εμπορικό κέντρο στεγάζει μερικά εστιατόρια στο εσωτερικό, ντίσκο και νυχτερινά κέντρα για να χορέψετε όλη τη νύχτα, καθώς και πολλά μπαρ και παμπ, μπόουλινγκ και ακόμη και ένα παγοδρόμιο.

Η παλιά πόλη του Sharm:

Η αλήθεια είναι ότι θα σας θυμίσει το Μοναστηράκι. Ένα μεγάλο παζάρι με εμπορικά καταστήματα, με ταχυφαγάδικα αλλά και εστιατόρια παραδοσιακά. Μην ξεχάσετε να κάνετε παζάρι στις αγορές σας. Θα ενθουσιάσετε τους εμπόρους που τρελαίνονται για αυτό το παιχνίδι. Επίσης μην ξεχάσετε να τους πείτε ότι είστε Έλληνας/δα, λατρεύουν την χώρα μας και τιμούν την ιστορία μας. Εξάλλου εμείς και οι Αιγύπτιοι είμαστε μία μεγάλη οικογένεια εδώ και πολλούς αιώνες.

Loading