Ελαφριά κερασόπιτα: Το καλοκαιρινό γλυκό σνακ για το γραφείο

Ακολουθεί μια απλή συνταγή για κερασόπιτα κέικ:

Υλικά:

propoli
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κούπα βούτυρο, σε μαλακή κατάσταση
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • 1 κούπα κεράσια, αποστυγμένα και χωρίς κουκούτσια

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  3. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύετε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο.
  4. Προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  5. Προσθέτετε τη βανίλια και ανακατεύετε καλά.
  6. Προσθέτετε το αλεύρι αναλειμμένο με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
  7. Προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί στη ζύμη.
  8. Προσθέτετε τα κεράσια και ανακατεύετε απαλά ώστε να καλυφθούν με τη ζύμη.
  9. Λαδώστε ένα ταψί κέικ και ρίξτε τη ζύμη μέσα.
  10. Ψήστε την κερασόπιτα στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50-60 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει και να δοκιμάσετε με ένα ξυλάκι που πρέπει να βγει καθαρό.
  11. Αφήστε την κερασόπιτα να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε και σερβίρετε.

Μπορείτε να προσθέσετε και κάποια αμύγδαλα στην επιφάνεια για προσθήκη υφής και γεύσης. Απολαύστε την κερασόπιτα κέικ ως γλυκό σνακ ή επιδόρπιο!

Δείτε επίσης: Σε ποια ζώδια φέρνει ένταση ο Ιούλιος;

Loading