Πέθανε ο σεφ που επινόησε το κοτόπουλο tikka masala

Ο σεφ που εμπνεύστηκε το κοτόπουλο tikka masala πέθανε σε ηλικία 77 ετών, επιβεβαίωσε το εστιατόριό του

Ο Ali Ahmed Aslam είχε “εφεύρει” την περίφημη συνταγή με κάρυ τη δεκαετία του 1970, αφότου ένας πελάτης του είχε παραπονεθεί ότι το κρέας ήταν στεγνό.

propoli

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από το Shish Mahal, το εστιατόριο που είχε ανοίξει ο Aslam στο West End της Γλασκώβης το 1964. Σε δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι το προσωπικό ήταν “συντετριμμένο” και πως το εστιατόριο θα έμενε κλειστό για δύο ημέρες μετά τα θλιβερά νέα.

Γεια σας Shish Snobs… Ο κύριος Ali πέθανε σήμερα το πρωί… Είμαστε όλοι απολύτως συντετριμμένοι. Το εστιατόριο θα παραμείνει κλειστό για τις επόμενες 48 ώρες“, έγραφε χαρακτηριστικά η ανάρτηση του εστιατορίου.

Ο Aslam γεννήθηκε στο Πακιστάν, αλλά μετακόμισε στη Γλασκώβη όταν ήταν μικρό αγόρι.

Η συνταγή περιλαμβάνει στήθος κοτόπουλο και μια κρεμώδη, πλούσια σάλτσα (πορτοκαλί χρώματος) με διάφορα μπαχαρικά και πικάντικη γεύση. Είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Δείτε επίσης: Πέθανε ο Maxi Jazz, ο τραγουδιστής των «Faithless»

Loading