Σπιτική συνταγή παγωτού βανίλιας: Φτιάξτε το δικό σας αγαπημένο παγωτό!

Εδώ είναι μια απλή σπιτική συνταγή για παγωτό βανίλια:

Υλικά:

propoli
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες:

  1. Σε έναν κατσαρολάκι, ζεστάνετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά, αλλά όχι μέχρι να βράσουν.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τη ζάχαρη και τους αυγά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.
  3. Αργά και σταδιακά, προσθέτετε το ζεστό γάλα στο μείγμα με τους αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Μεταφέρετε το μείγμα πίσω στο κατσαρολάκι και θέστε το σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να πήξει λίγο και να κολλάει στο πίσω μέρος του κουταλιού.
  5. Αφαιρέστε το μείγμα από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει για λίγο.
  6. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε καλά.
  7. Βάλτε το μείγμα σε ένα σκεύος που είναι κατάλληλο για παγωτό και καλύψτε το με μια πλαστική μεμβράνη.
  8. Τοποθετήστε το σκεύος στην κατάψυξη και αφήστε το παγωτό να παγώσει για τουλάχιστον 6 ώρες ή καλύτερα όλη τη νύχτα.
  9. Αφαιρέστε το παγωτό από την κατάψυξη και αφήστε το να ξεπαγώσει για λίγο πριν το σερβίρετε.
  10. Απολαύστε το σπιτικό παγωτό σας!

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κομματάκια σοκολάτας, φρούτα ή οποιαδήποτε άλλη γεύση προτιμάτε για να προσαρμόσετε τη συνταγή σύμφωνα με τα γούστα σας. Καλή απόλαυση!

Δείτε επίσης: 5 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Loading