Παραπαίει το Χρηματιστήριο δίχως εισροές και διεθνείς δείκτες – Πτώση 0,79%

Παραπαίει το ελληνικό Χρηματιστήριο, με χαμηλούς τζίρους εξαιτίας της ανυπαρξίας νέων εισροών κεφαλαίων την ώρα που οι ευρωπαϊκές μετοχές καταγράφουν νέα ανοδικά ρεκόρ.

Και για να πραγματοποιηθούν εισροές κεφαλαίων χρειάζεται η ελληνική αγορά είτε να αναβαθμιστεί σε ανεπτυγμένη αγορά, είτε να εισέλθουν οι ελληνικές μετοχές σε περισσότερους Δείκτες. Αυτό πιστεύουν και ξένοι επενδυτές στην Αθήνα καθώς οι εισροές θα προκύψουν είτε εξαιτίας του νέου τραπεζικού σχεδίου, είτε από την είσοδο περισσότερων ελληνικών μετοχών στους Δείκτες.

propoli

Και οι δυο προοπτικές, η αναβάθμιση της αγοράς ή η είσοδος μετοχών στους Δείκτες είναι μακρινές, καθώς στις 26 Νοεμβρίου είναι απίθανο να έχουμε νέες εισόδους στο Δείκτη MSCI πέραν ορισμένων τραπεζικών μετοχών.

Επιπρόσθετα το σχέδιο «Ηρακλής» για τη μείωση των κόκκινων δανείων στηρίζεται στις τιτλοποιήσεις ομολόγων, άρα εξαρτάται από την κατάσταση και την ρευστότητα των αγορών. Εάν οι διεθνείς αγορές γυρίσουν –με αφορμή λ.χ την αγορά ομολόγων- τότε δεν θα υπάρχει αγορά και για τις τιτλοποιήσεις. Αυτός είναι και ο φόβος όλων όσοι έχουν επενδύσει σε τραπεζικές μετοχές, καθώς φοβούνται ένα αρνητικό γύρισμα των διεθνών αγορών, εντός του Δεκεμβρίου, όπως συνέβη πέρυσι.

Πτώση 0,79% στο Χρηματιστήριο

Με απουσία ρευστότητας η ελληνική αγορά συνεχίζει να βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στις 866,43 μονάδες χάνοντας 0,79%.

Οριακές απώλειες για την Εθνική Τράπεζα στα 2,948 ευρώ.

Πτώση 1,68% για τη Eurobank στα 0,88 ευρώ.

Με πτώση 1,32% η Πειραιώς στα 2,99 ευρώ.

Με πτώση 2,21% για την Αlpha bank στα 1,815 ευρώ.

Με πτώση 1,67% η Μπέλα στα 17,68 ευρώ.

Πτώση 0,91% για τον Μυτιληναίο στα 9,78 ευρώ.

Κέρδη 0,23% για τα ΕΛΠΕ στα 8,59 ευρώ.

Άνοδος 1,15% για τον ΟΠΑΠ στα 9,66 ευρώ.

Κέρδη 0,47% για την Ελλάκτωρ στα 1,726 ευρώ.

Οι συνολικές συναλλαγές ανήλθαν στα 10,7 εκατ. ευρώ.

Loading