Πλώρη προς τις 880 μονάδες έβαλε το Χρηματιστήριο

Ορμητικό και ζωντανό το Χρηματιστήριο στο άνοιγμα της συνεδρίασης, δείχνει ότι έχει βάλει πλώρη προς τις 880 μονάδες, καθώς και οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται ανοδικά εξαιτίας των εταιρικών κερδών.

Δίχως εμπόδια από το εξωτερικό και εν μέσω των θετικών μέτρων για τα ακίνητα, την οικοδομή και το ΦΠΑ, οι τραπεζικές μετοχές αντιδρούν θετικά μια ημέρα πριν την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τη Standard & Poors.

propoli

Η ελληνική αγορά δεν αντιδρά υπέρμετρα όπως στο παρελθόν και κινείται με λελογισμένα κέρδη, ωστόσο οι τιμές σε Εθνική, Alpha bank και Eurobank βρίσκονται κοντά  στις αυξήσεις κεφαλαίου του 2015. Τούτο κάτι σημαίνει ύστερα και από τις νέες πρωτοβουλίες με το σχέδιο «Ηρακλής».

Κατά την άποψη ξένων επενδυτών σημαίνει ότι η ελληνική αγορά έχει βρει το δρόμο της και τα εμπόδια πλέον είναι μεν εσωτερικά (npes), αλλά και εξωτερικά καθώς οι αγορές ανησυχούν για μια κακή εξέλιξη μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας.

Επιπρόσθετα, τα κέρδη του Μυτιληναίου δείχνουν ότι οι ανταγωνιστικές βιομηχανίες στο εξωτερικό προσθέτουν μερίδια  αγοράς, δηλαδή και μελλοντικά κέρδη.

Άλλωστε οι ελληνικές τράπεζες παράλληλα με τη μείωση των κόκκινων δανείων έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για να επιστρέψουν στην αγορά με τις χορηγήσεις νέων δανείων, αλλά και υπηρεσιών. Η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους τραπεζίτες σε ό,τι αφορά τις χρεώσεις και τις προμήθειες είναι ένα θέμα που αγγίζει όλους τους πολίτες. Ναι μεν οι τράπεζες πρέπει να επιστρέψουν και να έχουν περισσότερα έσοδα, απ’ ό,τι κόστη, ωστόσο πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή.

Πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο βρισκόταν στις 876,37 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,31%.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 2,97 ευρώ με άνοδο 1,26% και 147.000 τεμάχια.

Κέρδη 0,89% για τη μετοχή της Alpha Bank στα 1,815 ευρώ.

Άνοδος 1,23% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 3,12 ευρώ.

Άνοδος 0,73% για τη Eurobank στα 0,894 ευρώ.

Άνοδος 2,91% για την ΕΧΑΕ στα 4,6 ευρώ.

Αμετάβλητος ο ΟΤΕ στα 13,59 ευρώ.

Κέρδη 0,73% ο ΟΠΑΠ στα 9,725 ευρώ.

Οι συναλλαγές μετά από 25 λεπτά  κινούνται στα 4,5  εκατ. ευρώ.

Loading